Московски разпореди проверка на "Юнион Ивкони"

2860
Московски разпореди проверка на "Юнион Ивкони"
Снимка: actualno.com

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на транспортната фирма "Юнион Ивкони".

Повод за спешните действия е снощният пътен инцидент с автобус на компанията, който се преобърна в канавка на магистрала "Тракия", съобщиха от министерството.

Автобусната катастрофа на АМ "Тракия" - заради преуморен шофьор?

Заспал заради преумора шофьор или засичане от лек автомобил – въпросът какво се е случило късно снощи на АМ "Тракия", при 297 кил...

При инцидента пострадаха 17 души. Трима от тях все още са под лекарско наблюдение. 11 души не са били с наранявания и са продължили още снощи по маршрута си с друг осигурен автобус.

Част от пътниците обясниха след катастрофата, че шофьорът е заспал. Според тях той е изпълнявал втори курс за деня между Слънчев бряг и София. Управителят на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов уточни, че все още се уточнява дали водачът не се е сменил със свой колега, тъй като е трябвало да почива точно за този курс, при който стана инцидентът.

В рамките на няколко дни инспекторите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще проверят цялостната дейност на превозвача, като ще обърнат специално внимание на организацията на превозите, графиците и спазването на изискванията за почивките на водачите, както и всички необходими документи за осъществяването на транспортната услуга.

От пътната агенция ще се фокусират и върху подготовката за зимния сезон на всички транспортни средства за обществен превоз на пътници и товари. Ще се обръща специално внимание на състоянието на гумите, спирачните системи, светлините и общото техническо състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com