МРРБ: Повече от 750 жилищни блока ще бъдат санирани до края на годината

828
МРРБ: Повече от 750 жилищни блока ще бъдат санирани до края на годината
Снимка: БГНЕС

Очакваме над 750 жилищни блока да бъдат санирани в страната до края на годината по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Благоевград.

Павлова, премиерът Бойко Борисов, кметът на общината Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова присъстваха на официалното откриване на блок 205 в квартал „Орлова чука" - петнадесетият блок, обновен по програмата за енергийна ефективност.

Гаранционното споразумение по заема от 150 млн. евро за програмата за саниране мина през НС

Народното събрание прие гаранционното споразумение по Рамковото споразумение за заем от 150 млн. евро, с които частично се финансира На...

Министърът на регионалното развитие изрази очакване при липса на обжалвания на процедурите по избор на изпълнител работата по сградите да се изпълни в срок. Тя напомни, че програмата е насочена към малкия и среден бизнес, защото една фирма работи по една сграда. Осигурява се заетост и за производителите на дограма, изолации и др. материали, което променя ситуацията с безработицата в регионите, предаде КРОСС.

Министър Павлова поздрави за активността жителите и ръководството на община Благоевград, който продължава да е градът-първенец в програмата. До момента за саниране са одобрени 150 жилищни сгради. „За разлика от други градове, тук почти няма несъгласни. Продължавайте по този начин", посочи Павлова. Регионалният министър подчерта, че програмата е национална и призова гражданите да не губят кураж, въпреки скептичните внушения. Финансиране има санирането на панелните сгради остава приоритет", категорична е Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com