Мюфтийството няма да се откаже от имотните си претенции

15422
Мюфтийството няма да се откаже от имотните си претенции
Снимка: БГНЕС

Главно мюфтийство няма да се откаже от своите претенции към имотите, които са били собственост на мюсюлманското вероизповедание в България. Това заяви пред журналисти в Пловдив главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.

При посещението си в Пловдив турският външен министър е разгледал пораженията върху Джамията след протеста срещу връщането на имоти и е казал, че за всичко това трябва да се търсят съответните органи в България, каза Мустафа Хаджи.

Съдът в Кърджали обкръжен, но само от охрана

При крайно строги мерки за сигурност започна делото за собствеността върху сградата на музея в Кърджали, което е заведено от Главното ...

Ахмет Давутоглу е отбелязал, че това, което се е случило на Джумая джамия, не е въпрос, който трябва да ни стряска. Важно е да се подобряват отношенията между мюсюлмани и християни. Имотите, към които Главно мюфтийство предявява претенции, не са били предмет на посещението на външния министър на Турция, каза главният мюфтия.

Той добави, че тези имоти не са собственост на Република Турция, а на мюсюлманското вероизповедание у нас, във основа на което те са завели искове в българския съд и искат да си ги възстановят.

"На приказките не се начислява ДДС, всеки е свободен да говори каквото си иска", каза главният мюфтия по повод изказвания, че мюфтийството не е първоприемник на тези имоти.

По думите му всичко това ще се решава в съда.

Кърджали се готви за нашествие на футболните фенове

Директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Павел Петков внесе писмо в полицията с настояването на 25 февруари т.г. районът ...

С викове "Селям" и бурни аплодисменти турският външен министър Ахмет Давутоглу бе посрещнат в Пловдив от стотици мюсюлмани, дошли на петъчната молитва в Джумая джамия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com