МВнР купува 3,3 милиона визови стикери, изисква супер секретност

6955
МВнР купува 3,3 милиона визови стикери, изисква супер секретност
Снимка: МВнР

3 300 000 български визови стикери и 1 000 броя "спесимени" на български визови стикери планира да закупи Министерството на външните работи. Прогнозната стойност на услугата е 4 826 250 лв. без ДДС (почти 5,8 млн. лв. с включен ДДС), а срокът за изпълнението ѝ е четири години.

Новият български визов стикер е самозалепващ се, отпечатан с различни полиграфически техники (офсетов печат, дълбок (интаглио) печат, висок печат и др. Състои се от две части - визата, която се поставя в паспорта или друг документ за пътуване и два отделни талона за отчет.

Държавата пак даде няколко милиона на МВР

Допълнителни 6 млн. лева отпусна правителството от държавната хазна на министерството с най-голям бюджет в държавата - МВР. Става въпро...

Поръчката за "Отпечатване и доставка на български визови стикери" съдържа класифицирана информация на ЕС "SECRET UE/EU SECRET” и представлява предоставяне на чувствителна услуга. Утвърдена е схема за класификация на етапите и задачи по изпълнението й, съгласувана със СД "Класифицирана информация" – ДАНС на 03.04.2019 г., се сочи в обявлението.  

Кандидатите следва да разполагат с валидно удостоверение за сигурност до ниво "Секретно" или по-високо, за достъп до КИ на ЕС до ниво "SECRET UE/EU SECRET" или по-високо, с валидни разрешения за достъп до класифицирана информация до ниво "Секретно" или по-високо на физическите лица от страна на кандидата, които ще са пряко ангажирани с дейностите. Трябва също да разполагат с валиден сертификат за наличие на регистратура за класифицирана информация до ниво "Секретно" или по-високо, за наличие на акредитирана комуникационно-информационна система до ниво "Секретно"/ "SECRET UE/EU SECRET" или по-високо.

Ако предвиждат участие на подизпълнител, той трябва да отговаря на същите критерии.

Производствените помещения и сгради трябва да се поддържат в съответствие с изискванията за сертифициране на Intergraf (особено рискова категория Е "Риск от физическо проникване и свързан с достъпа риск") или в съответствие с равностойните национални разпоредби. За служителите, работещи в тях, се изисква също да са контролирани според тези разпоредби.

Хората с увреждания вече ще сменят шофьорските си книжки през 10 години

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за българските лични документи. Депутатите решиха срокът на валидност на свидетелств...

Кандидатите трябва да са изпълнили минимум три дейности с предмет и обем (не по-малко от 1 млн. лв. без ДДС), идентични на тази поръчка през последните пет години. Критерият за избор е най-ниска предложена цена за изпълнение.

Процедурата е ограничена и кандидатите представят заявление за участие в предварителен подбор. То съдържа информация за липсата на основания за отстраняване и съответствие с критериите за подбор. Оферти подават само тези кандидати, които възложителят е поканил след предварителния подбор.

Предишната подобна поръчка през 2016 г. е била възложена с договор на австрийската компания "Остерайхише Щаатсдрукерай Гмбх" за 3 520 880 лв. без ДДС. Тя е била за отпечатване и доставка на милиона визови стикери и 1000 спесимена, отново за срок от 4 години. Конкурент в надпреварата за нея е била "Печатница на БНБ" АД.

В края на миналата седмица МВнР откри и друга процедура за "Поддръжка и обновяване на програмното и техническо осигуряване на националната визова информационна система (НВИС) и на визовата дейност в консулските служби на Р България", чиято прогнозна стойност е 6 383 333 лв. без ДДС. Тя е с две обособени позиции – за поддръжка и осъвременяване на техническото осигуряване и инфраструктурата на НВИС (на стойност 3 333 333 лв.) и за надграждане и обновяване на НВИС (3 050 000 лв.).

Новата система за издаване на лични карти и паспорти ще струва стотици милиони

Новата система за издаване на български лични документи от поколение 2019 г. ще струва над 238 млн. лв. без ДДС ( или близо 286 млн. с ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Евгения Чаушева от Actualno.com е сред носителите на наградите "Рицар на книгата"

Ето кога изплащат великденските добавки и кога пенсиите за май

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com