МВР с нова стратегия - борба с каналджийството

13951
МВР с нова стратегия - борба с каналджийството
Снимка: БГНЕС

От началото на август усилията на МВР са насочени към противодействието на каналджийството. 472 лица са задържани, които извършват този тип дейност. 218 от тях са установени и задържани през месец август и септември. Това заяви служебният вътрешен министър Йордан Бакалов при изслушването му в пленарна зала, предаде „Фокус”.

„Само през настоящият месец са задържани 121 лица. Ето защо се проведе съвещанието между Прокуратурата и МВР с всички ОДМВР. Взе се решение, защото крайната цел наистина е Европа, но в един момент точно в София искат да дойдат и да отидат в Европа”, заяви Бакалов и добави, че за него това е необходимо преди всичко за гражданите в София - тези, които живеят близо до пунктовете, където има такива лица. „Бяха проверени общо 4000 обекта и бяха задържани 271 такива. Бяха установени и 37 лица, които са обявени за общодържавни издирвания”, заяви Бакалов.

Турският посланик: Ако минаването на границата беше лесно, щяхте да имате 1 млн. бежанци

Турският посланик в България Сюлейман Гьокче увери, че принципите на Ататюрк, върху които е изградена съвременната турска държава, прод...

„От 6 октомври по българските граници има 100% граничен контрол. Няма значение от къде идва – говоря за турската граница и летищата и това е по мое разпореждане”, посочи Йордан Бакалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com