МВР се надява да няма ескалация на напрежението на утрешния протест

2197
МВР се надява да няма ескалация на напрежението на утрешния протест
Снимка: БГНЕС

Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията и при забелязване с такива граждани, които са с ясни намерения за нарушаване на обществения ред. Това каза старши комисар Иван Георгиев от Отдел „Охранителна полиция“ към СДВР на брифинг, посветен на утрешния протест в центъра на София.

„Охранителна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи във връзка с предстоящите утрешни мероприятия в СДВР е придобита информация от публичнодостъпните електронни медии за предстоящо мероприятие в района на площад „Независимост“ утре на 02.09. Във връзка с това нещо Столична община има придобита информация с подадено заявление за предстоящо протестно мероприятие в същия район. От страна на СДВР ще бъдат предприети необходимите мерки с необходимия ресурс от полицейски служители за обезпечаване на въпросното мероприятие както и за контрол и регулиране на пътното движение в района на протестните действия“, допълни той.

2 септември - ще падне ли от власт Борисов след "Велико народно въстание"?

Утрешният 2 септември безспорно се очаква да е изключително горещ и то не само от гледна точка "време". Тогава в парламента се връщат д...

Ст. комисар Георгиев отправи апел гражданите да искат съдействие от органите на МВР, ако забележат провокатори и да ги посочват на полицаите, за да може протестното мероприятие да протече без ескалация на напрежението.

На всички възлови места в столицата ще има служители на „Пътна полиция“, които ще се грижат за реда и спокойствието, каза и Тони Славев от отдел „Пътна полиция“ към СДВР, цитиран от агенция "Фокус".

„Във връзка с утрешното мероприятие от страна на „Пътна полиция“ ще бъдат предприети всички необходими мерки за безпрепятствено придвижване на хора и автомобили. На всички възлови места ще има служители на „Пътна полиция“, които ще се грижат за реда и спокойствието. Призоваваме всички граждани да запазят спокойствие, да изпълняват указанията на служителите на „Пътна полиция“ и да бъдат малко по-търпеливи“, посочи Славев

„Имаме подготвена организация, ако се стигне до ескалация на напрежението. Надяваме се да не се стига до това. Ще има екипи на всяка входно-изходна артерия на София. Ще бъдат паркирани, където преценим, че е целесъобразно“, допълни Славеев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com