МВР си купува 290 джипа за границата, дава почти 30 млн. лв.

4074
МВР си купува 290 джипа за границата, дава почти 30 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи (МВР) се готви да похарчи 29.2 млн. лв. без ДДС за обществена поръчка за доставка на джипове. Това става ясно от документи, публикувани в страницата на Агенцията по обществени поръчки.

Финансирането е част от 160 млн. евро, които ЕС отпусна от спешните фондове за справяне с бежанската криза.

Срещу 80 000 лв. Министерството на отбраната застрахова 25 226 военнослужещи

25 226 са военнослужещите в Българската армия, става ясно от обявена обществена поръчка на Министерство на отбраната (МО). Срещу 80 00...

Според заданието то е ускорено, като основният мотив, посочен в изявлението, е "сериозният миграционен натиск по българските граници, които се явяват и външни за ЕС". Всъщност истинската причина е изоставането в усвояването на финансовите средства, отпуснати от Европейския съюз (ЕС) - те трябва да са разпределени до 30 септември 2017 г.

"На избрания изпълнител ще е необходимо технологично време за изпълнение на поръчката, което е свързано с изработване, оборудване и доставка на голям брой автомобили", се посочва още в обявлението.

В обществената поръчка е посочено, че автомобилите трябва да са 4x4, с турбодизелов двигател и да са с максимален комбиниран разход на гориво 11 литра/100 км. Те трябва да разполагат и с таблети с инсталирана операционна система Android 5.0 или по-висока, както и с мобилни принтери.

Минималният гаранционен срок за проява на фабрични дефекти е 36 месеца или 100 хил. км. пробег. Гаранционният срок за лаковото покритие трябва да е минимум 36 месеца, а за перфорация от корозия - 60 месеца. Времето за отстраняване на техническа неизправност в срока на гаранцията е до 15 работни дни от датата на писменото уведомление за настъпилата неизправност.

МВР наваксва с поръчките, харчи милиони от ЕК за охрана на границата

През този месец Министерството на вътрешните работи е пуснало множество обществени поръчки, свързани с охраната на българо-турската гра...

Критериите за оценка за доставката на джиповете съдържат 10 показателя, като с най-голяма тежест е цената - 60%. В техническите показатели с тежест 40% влизат комбиниран разход на гориво, обем на двигателя, време за ускорение от 0 до 100 км/ч, гаранционни срокове в години и километри на фабричните дефекти, лаковото покритие и перфорация от корозия.

Крайният срок за подаване на оферти е 20 март. Автомобилите трябва да бъдат доставени до 25 септември 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...