На границата все още не достигат 400 полицаи

4759
На границата все още не достигат 400 полицаи
Снимка: БГНЕС

На фона на засилващия се бежански поток - повредена техника, лоши пътища и недостатъчно полицаи по българо-турската граница. Тази картина очертава последната проверка на синдиката на МВР в района, предаде БТВ.
Според организацията, на границата, щурмувана всекидневно от нови групи бежанци, продължават да не достигат близо 400 полицаи. Затова на командированите там били спрени отпуските, без да е ясно до кога.

От доклад от миналата година става ясно, че близо 50% от техниката, която се използва за охрана, е повредена и не е в движение. Нова проверка от лятото показва, че проблемът не е решен.

Гранични полицаи откриха над 2.5 тона канабис при спецакция

При специализирана полицейска операция гранични полицаи отрили 2596 кг канабис, информират от Гранична полиция. Граничните полицаи от ...

„Може би от 30-40 процента от наличната техника за тая специализирана полицейска операция е в движение. И забележете, казвам „в движение", а не в изправност. Нещата са различни...”, посочи председателят на синдикалната федерация в МВР Валентин Попов.

В края на декември миналата година ЗИЛ се обърна в дере на българо-турската граница. Загина полицай, а 14 негови колеги бяха ранени. Оказва се, че тези стари камиони още са в употреба. Продължава и практиката в едни и същи автомобили да се карат нелегално преминали границата и полицаи.

От МВР обясниха, че се опитват да купят нова техника с евросредства. И че от няколко дни тече обучение на кадри, които ще бъдат изпратени на границата догодина.

Проблемни са и част от пътищата на границата.

Задържаха трима софиянци, опитали да прекарат 19 имигранти от турската граница

Гранични полицаи задържаха трима мъже от София, опитали да прекарат 19 нелегални имигранти от границата с Турция, съобщиха от пресце...

Според протокол от последното заседание на Съвета за социално партньорство в МВР, зоните, които са под контрола на земеделското министерство и на общините, не се ремонтират качествено. Прогнозата е, че тези пътища ще останат в лошо състояние – особено с оглед недостига на пари в общините.

Край Елхово продължава строенето на оградата с Турция. Планът е работата в района да приключи, преди да се влоши времето.

„Имаме 17 километра готов пътен участък и 5 километра готово възпрепятстващо съоръжение. Сега се слагат бетонови касети за водата, за да не влияе дъждовния сезон”, каза областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com