На коя автошкола в София да се доверите

3814
На коя автошкола в София да се доверите
Снимка: БГНЕС

Изборът на места в София, на които можете да се научите да карате кола е огромен. Това неминуемо поражда въпроса как да изберете, така, че на финалa не просто да сте взели книжка, но и да имате всички нужни умения и самочувствието да застанете сами зад волана.

Ако смятате, че се притеснявате излишно, ще ви кажем, че това не е така. В София има регистрирани стотици автошколи, които могат да ви предложат тази услуга. С помощта на доказаните експерти от AutoDrive.bg, които застават зад всеки желаещ, за да му помогнат да стане от плах обучаващ се в опитен водач на различни моторни превозни средства.

Кои са добрите автошколи в София

Без да сме предубедени, но истината е, че преподаването на тези умения изискват опит. А той се придобива с времето. Така, че нашият съвет е да изберете школа, която е на пазара от поне няколко години.

Няма как да очаквате да научите кой знае колко, ако човекът, който реално трябва да ви учи не се е сблъсквал с различни ситуации. Така, че на първо място трябва да си намерите опитен инструктор. Добре е той да е в ролята на учител от поне 10 години.

През това време ще е имало буквално хиляди курсисти, който ще са помогнали на учителя ви не просто да стане добър, а да има имението да извлече най-доброто от всеки ученик, за да успее от първия път.

Каква е цената, която ще платите

Това е не по-малко важен въпрос. Само с едно кратко търсене ще намерите много оферти и ще останете изненадани колко различни могат да са те. Разликите в цената са в размер на стотици левове и вие с право ще се запитате защо е така.

Ако дори включим в темата и опреснителните курсове, от които имат нужда някои хора, тогава съвсем ще попаднем в една доста дълбока дупка. Възможно ли е на някое място просто цените да са силно завишени? Или на някое друго да работят със значително по-ниска печалба?

Отговорът е прост. Цените на практика са почти еднакви, разликата идва от там, че на някои места ви дават крайна цена, а на друго цената е разбита на отделни услуги, които се плащат поотделно. Във втория вариант е напълно възможно да получите по-висока крайна цена и това може да ви изненада неприятно.

На каква кола ще се учите да шофирате

Повече от добре е да се учите на нова кола, но това не е най-важното. Дори и сравнително скромен автомобил ще ви даде нужните умения и освен ако няма да управлявате луксозно возило, може и да не е толкова важно на какво ще се учите.

Тук има една изключително важна подробност. Ако изберете да се обучавате на кола с автоматични скорости, изпитът ви ще е на нея, но вие ще получите свидетелство за правоуправление, което ще ви позволи да карате само коли с автоматични скорости.

Това може и да се ви се струва важно, но е хубаво да знаете какво да правите и с колите с ръчни скорости и от тази гледна точка да се учите именно на такава.

На финала

Не подценявайте нищо при изборът на автошкола за шофьорски курсове в София. Информирайте се от коя начална точка ще започват уроците ви. На някои места се съобразяват с вашите желания, но на други това не подлежи на договорки.

Не забравяйте, че имате и не малко часове с теория, за които ще се наложи да присъствате на място е офиса на школата. Отново той може да е на удобно за вас място, което ако ежедневието ви е натоварено може да се окаже проблем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com