Над 127 кг наркотици са задържали от ГДБОП през 2015 г.

475
Над 127 кг наркотици са задържали от ГДБОП през 2015 г.
Снимка: БГНЕС

Преди малко повече от месец, при операция на ГДБОП, във Фонда за лечение на деца в чужбина бяха арестувани осем служители, в това число и шефът на Фонда Павел Александров. На негово място беше назначен проф. Владимир Пилософ.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов каза, че по случая е работено, много преди да бъде образувано досъдебното производство в Специализираната прокуратура. Никой не е предоставял информация на ГДБОП. Данните, които за нарушенията във Фонда, са по разследване на дирекцията за борба с организираната престъпност, каза още той, цитиран от БНР.

"Никой не ни е предоставял информация. Събрахме я по оперативен път. Докладът на Министерството на Здравеопазването го придобихме по оперативен път. Нито една институция не ни предостави дози доклад официално", заяви той.

Информациите, че служителите на ГДБОП са били маскирани и тежковъоръжени при влизането във Фонда за лечение на деца в чужбина, Спиридонов определи като свободни съчинения.

"Това са някакви свободни съчинения. Много добре знаехме къде влизаме и че вътре няма въоръжени лица. По тази причина, служителите, които бяха изпратени там, бяха с нормалното си оборудване. Бих казал, че операцията беше проведена в момент, в който, по оперативни данни, имаше възможност част от лицата, които са съпричастни с тази, организирана, престъпна дейност, да излязат в отпуск, да напусната страната по други причини, което щеше да затрудни провеждането на процесуално - следствените действия", допълни той.

Спиридонов коментира и темата за наркотиците. Той каза, че информацията, че МВР е задържало за цяла година 49 грама кокаин, е била некоректно поднесена в общественото пространство и посочи, че над 127 килограма наркотици са задържали ГДБОП през 2015 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество