Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево

9581
 Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево
Снимка: Thinkstockphotos

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над западните райони. Там на отделни места в планините е възможно да превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб от изток, североизток. Минимални температури между 3° и 8°, максимални между 17° и 22°, по Черноморието малко по-ниски. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток, североизток. Максимални температури 15°-17°, температура на морската вода 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има около и след обяд над масивите в Западна България.

През деня ще бъде слънчево с поява на разкъсана висока облачност от запад

Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, в София: 3°-4°. Най-голяма е вероятността за слана в Североизточ...

На отделни места там е възможно да превали . Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максимална температура на 1200 метра около 13°, на 2000 метра около 6°.

В петък по-значителна облачност ще има над източните райони, там на места ще превали, а вятърът от север-североизток ще се усили и с него ще проникне по-хладен въздух. В останалата част от страната облачността ще е разкъсана, до слънчево време. В събота ще има променлива облачност, на места с превалявания.

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север и ще бъде сравнително хладно, с максимални температури предимно между 16° и 21°. В неделя вятърът чувствително ще отслабне, до края на деня на места и ще стихне. Дневните температури ще са по-високи, но на места отново ще превали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com