Над половин милион лева не стигат за увеличение на заплатите в СОБТ

21435
Над половин милион лева не стигат за увеличение на заплатите в СОБТ
Снимка: БГНЕС

564 000 лв. не достигат за увеличение на допълнителното възнаграждение на баретите от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) на МВР. Това става ясно от писмен отговор на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, с който БГНЕС разполага.

Общо дванадесет са специфичните служебни дейности, за които служителите на МВР имат право на допълнително възнаграждение. Баретите от СОБТ получават до 200% допълнително възнаграждение, заради високия риск, поеман в изпълнение на ежедневните им задължения.

Анонимен източник твърди: Шефът на СОБТ взема подкупи, за да назначава барети

Анонимен сигнал срещу командира на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) старши комисар Кирил Димов беше изпратен на редакц...

“Преди месец юни на настоящата година служителите на СОБТ, изпълняващи специфични служебни дейности за борба с тероризма, им е бил определен процент до сто на сто допълнително възнаграждение”, посочва в отговора си Бъчварова и допълва, че баретите получават едно от най-високите допълнителни възнаграждения спрямо останалите определени дейности в заповедта, която регламентира бонусите в системата на МВР.

Според Бъчварова в бюджета на МВР за настоящата година няма средства за увеличаване на допълнителното възнаграждение на баретите в размер до 350%, каквото предложение прави народен представител от управляващото мнозинство. За увеличение на бонусите на баретите ще са нужни още по около 47 000 лв. на месец, става ясно отговора на вицепремиера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com