Надзирателите бесни: Държавата не си спази обещанията

11804
Надзирателите бесни: Държавата не си спази обещанията
Снимка: БГНЕС

Надзиратели от софийските затвори излязоха на протест пред централния софийски затвор под мотото: "Докога? Закон и беззаконие!", предаде БГНЕС.

Председателят на Синдикално дружество на надзирателите Ивайло Григоров обясни, че през септември тази година е било постигнато споразумение след поредния техен национален протест, но постигнатите договорки и поетите ангажименти от страна на Министерството на правосъдието не са били спазени. И в тази връзка е техният протест.

"Другото нещо, което е, държавата отказва да спазва закона за МВР, по който закон ние сме служители", обясни той. Григоров посочи, че правосъдното министерство не е изпълнило поетите ангажименти в бюджет 2015 да бъдат заложени изравнявания на социалните плащания с останалите служители в МВР, както и в целия сектор "Сигурност". Той подчерта, че са най-ниско платени като служители.

На 10 януари е предвидено надзирателите да излязат на национален протест. Ако и там не бъдат чути и не бъдат изпълнени техните искания, които, каза Григоров, са съвсем справедливи, ще продължат в навечерието на професионалния им празник – 29 януари с нов протест. Формата на протеста ще бъде уточнена непосредствено преди този протест. Надзирателите, които протестират, в момента не са на смяна.

Надзирателите пак на протест, канят се да правят шествие на 10 януари

Днес, от 9,30 часа, служители на всички затвори в страната, излизат на протест пред местата в които работят. Протестът е израз на недов...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...