Най-важните новини за деня: 27 ноември 2023 г.

3276
Най-важните новини за деня: 27 ноември 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27 ноември 2023 г.

ИЗВЪНРЕДНО: БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС! (ВИДЕО)

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка. Дългоочакваната спортна новина съобщи самият той след проведеното днес заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Михайлов заяви, че нито един клуб не му е поискал оставката (твърдение, което не отговаря на истината - бел.ред.), но си тръгва като "отдушник" за обществото в България.

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО: РАДЕВ ЗАПЛАШИ АСЕН ВАСИЛЕВ С ВЕТО ВЪРХУ БЮДЖЕТА

"Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира "Булгартрансгаз". Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лв. дълг, а постъпления в бюджета няма".

АСЕН ВАСИЛЕВ ОТГОВОРИ НА ПРЕЗИДЕНТА: ИЗКАЗВА СЕ С ФАЛШИВИ НОВИНИ (ВИДЕО)

Президентът се е изказал за Закона за държавния бюджет с фалшива новина. Това заяви министърът на финансите Асен Василев на брифинг в сградата на ведомството.

НЕЛИ КУЦКОВА: ПЕЕВСКИ СЕ ИЗЯВЯВА КАТО ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ДЪРЖАВАТА, НЕ МОГА ДА ГО ПРЕГЛЪТНА

Делян Пеевски се изявява като главнокомандващ на държавата. Няма да забравя 2013 година, когато цяла България излезе по улиците от възмущение и не мога да преглътна, че сега той си позволява да се държи по този начин.

ДЪРЖАВАТА СЕ ГОТВИ ДА ИЗКУПИ 1.6 МЛРД. ЛВ. ДЪЛГ НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СОФИЯ"

Държавата планира да изкупи огромния дълг на "Топлофикация София" към Българския енергиен холдинг (БЕХ) "Булгаргаз". Това става ясно от текстове в на бюджета за 2024 г. В тях е записано, че с на акт на Министерския съвет държавата може да придобие вземания за 1.6 млрд. лв.

ЧЕТИРИ ГРАДА ОСТАВАТ В БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ

Седмицата започва с действия за нормализиране на обстановката в страната. Половин милион домакинства прекараха нощта без ток. Има паднали дървета и блокирани пътища. Работи се по отстраняването на щетите, за да може електроподаването да бъде възстановено.

ВЛАКОВЕТЕ ПОСТЕПЕННО ВЛИЗАТ В ГРАФИК: ГВОЗДЕЙКОВ СЛЕД ТРАНСПОРТНИЯ ХАОС

Към 6 часа тази сутрин положението се нормализира. През изминалите часове обстановката беше много сложна. Над 30 екипа работиха на терен при силен снеговалеж и вятър. Проблемите бяха паднали дървета и скъсани жици по жп мрежата. Влаковете постепенно влизат в график по всички основни направления. Обстновката е почти нормална. Това каза министъра на транспорта Георги Гвоздейков в ефира на Нова телевизия.

ОТ АНГЛИЯ ДО БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВАН: АНГЛИЧАНИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА СТАНАТ БЪЛГАРИ (ВИДЕО)

Когато има дни като 26-ти и дори 27-ми ноември, 2023 година, много българи със сигурност не мислят нищо добро за държавата България - като устройство и уредба. А такива дни има немалко - да не кажем много: София след снега: Стотици непочистени дървета, заледени и опасни улици, липса на ток (СНИМКИ и ВИДЕО)

ОСВОБОДЕН Е ТАНКЕРЪТ "СЕНТРАЛ ПАРК", В ЧИЙТО ЕКИПАЖ ИМА И БЪЛГАРИ

Американски военен кораб е отговорил на сигнала за бедствие на превзетия от въоръжени нападатели край бреговете на Йемен танкер "Сентрал парк" и в момента корабът и екипажът му, сред който има и българи, са извън опасност, съобщиха днес американски служители, цитирани от Ройтерс.

МОРЯЦИТЕ СА ДЕЙСТВАЛИ ПРОФЕСИОНАЛНО: КАПИТАН ЗА ОСВОБОДЕНИЯ ТАНКЕР С БЪЛГАРИ НА БОРДА

Моряците от "Сентръл парк" са действали професионално. Целият екипаж се е събрал и се е затворил в цитаделата. Оттам има възможност да се управляват машините на кораба. Има свързочни средства, от които се подават сигнали. Това обясни капитанът Васил Данов в ефира на Нова телевизия. 

ЗИМАТА ИДЕ ОТ ЮГ: АВДЕЕВКА Е ПОД НОВ РУСКИ НАТИСК (ВИДЕО)

Дошлата с пълна сила зима и убийственото време в Украйна засега не променят много чувствително темпото на бойните действия в най-горещите точки на фронта. Според актуалната сутрешна сводка на украинския генщаб, за последните 24 часа е имало 63 бойни сблъсъка, което е сериозно количество предвид влошаващото се време. Най-много са при Авдеевка - 30 т.е. половината.

ЩЕ ВОЮВА ДОКРАЙ: 4 ГЛОБАЛНИ ЗАДАЧИ ПРЕД ПУТИН, ЗА ДА ВЪЗСТАНОВИ РУСКАТА ИМПЕРИЯ

Руският диктатор Владимир Путин се стреми към глобално преразпределение на света, в което завладяването на Украйна е само един от етапите към връщането на т.нар. "исторически руски земи". В неговите разбирания за улесняването на този процес са необходими различни по мащаб и сила конфликти в поне няколко точки в света като в плановете му всичко това трябва да отнеме между 10 и 15 години. Това е мнението на ръководителя на Службата за външно разузнаване на Украйна Александър Литвиненко.

УКРАЙНА ВЛИЗА В НАТО: ГЕНЕРАЛНИЯТ СЕКРЕТАР НА НАТО В РЕЖИМ НА "ДА, НО ..." (ВИДЕО)

"Съюзниците са съгласни, че Украйна трябва да стане член на НАТО". Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на пресконференция.

УКРАЙНА ЩЕ ПОЛУЧИ ИЗТРЕБИТЕЛИ F-16, ЯСНО Е И КОЙ ЩЕ ГИ ОБСЛУЖВА

По време на дискусия за руско-украинския конфликт и западната помощ за Киев, заместник-министърът на отбраната на САЩ за придобиване, технологии и логистика Уилям А. Лаплант съобщил, че ремонтът и поддръжката на бъдещите украински многоцелеви самолети F-16 Fighting Falcon ще бъде в Европа, главно в Полша.

ВОЙНАТА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК: ИЗРАЕЛ И ХАМАС УДЪЛЖАВАТ ПРИМИРИЕТО (ВИДЕО)

Примирието между Израел и „Хамас“ се удължава с още два дни. По силата на сега действащото споразумение се очаква до края на деня да бъде освободена нова група заложници. В изявление Хамас също потвърди, че се е договорил както с Катар, така и с Египет да удължи настоящото примирие с Израел с още два дни. Израел все още не е потвърдил официално споразумението.

МНЕНИЕ: ПРИМИРИЕТО УКРЕПВА "ХАМАС", ЗА ИЗРАЕЛ ТО Е ГОРЧИВО-СЛАДКО

Беше нощта преди Коледа през 1914 г., когато британските войници, воюващи по Западния фронт, чуха празнични песни, идващи от германските окопи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 12 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 12 май, 2024 г. (неделя)

Новинитe: Най-важното за деня, 11 май

Хаос, гафове и протести: новата транспортна схема в София

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

БДЖ с важни новини: Ето къде и какви са промените във влаковете от 13 май

Коментар №3 на седмицата: Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

Коментар №2 на седмицата: Феновете на Путин в Грузия да слушат Каспаров, защото Зимата идва и при тях

Коментар №1 на седмицата: Кампания като слънце, въпросът е кой стои в сянката

"Влязох им остро с бутонките": Гвоздейков обещава скоро кошмарите с БДЖ да са само лош спомен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com