Най-важното за деня, 11 ноември 2022 г.

4280
Най-важното за деня, 11 ноември 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 ноември.

ДОНЕВ: СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ПОЛИТИКА ПО ДОХОДИТЕ

Служебното правителство няма политика по доходите, каза служебният министър-председател Гълъб Донев в отговор на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова за политиката по доходите на служебното правителство. 

СПОР ЗА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА: ВАСИЛЕВ ОБВИНИ ГЕРБ, ДПС И ПРЕЗИДЕНТА, ЧЕ БУТАТ КЪМ ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ДОХОДИТЕ (ВИДЕО)

На фона на протестите за ръст на доходите, в парламента възникна кулоарен спор за минималната работна заплата. Замразяването на доходите е изтъквано като проблем от синдикатите, както и от "Продължаваме промяната" и БСП. 

ГЬОКОВ: ПРЕДЛАГАМЕ 7100 ЛВ. ЗА ВТОРО И ТРЕТО ДЕТЕ, ТЪРСИМ СЪМИШЛЕНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА (ВИДЕО)

БСП предлага родителите да получават еднократна помощ в размер на 10 минимални работни заплати за второ и трето дете. Какво точно иска левицата и какви са условията за това? Ще се приеме ли  предложение им? По тези и други въпроси Actualno.com разговаря с народния представител от "БСП за България" и шеф на социалната комисия в парламента Георги Гьоков.

ХРИСТО ИВАНОВ: КРЪСТОНОСНИЯТ ПОХОД ЗА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА ЦИМЕНТИРА СТАТУКВОТО

Имаме различия с БСП по отношение на хартиената бюлетина и кръстоносният поход за нейното връщане в договорка с ГЕРБ и ДПС повдига много съмнения. Това е реванш и връщане към предишни форми за конституиране на властта. Toва заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред БНТ.

БОРИСОВ ДОПУСНА, ЧЕ ГЕРБ МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ЗА ВТОРИЯ МАНДАТ

ГЕРБ биха подкрепили "Продължаваме промяната" за втория мандат, ако той стигне до Кирил Петков и Асен Василев - но при определени условия. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.

ВЪВ ФРАНЦИЯ СЕ ПИТАТ: МОЖЕ ЛИ ЗАРАДИ МЪСК ВОЙНАТА В УКРАЙНА ДА СТИГНЕ ДО КОСМОСА?

 

Руските предупреждения за враждебни действия срещу западни сателити, които предоставят разузнавателна информация на Украйна, се трупат. Сценарият за междузвездни войни вече не е за изключване. Тази тема се разглежда в анализ, публикуван във френското издание Le Figaro.

"ГАЛЪП": ПОЛОВИНАТА ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА

47,5% от българите не искат президентска република, а 24,5% са съгласни у нас да се въведе такава форма на управление. Това показват данните от независимата представителна ежемесечна изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“. Изследването е проведено „лице в лице“ с таблети между 29 октомври и 6 ноември сред 809 пълнолетни българи.

ОБЯСНЕНИЕ: "ЛУКОЙЛ" ЗАПАЗИ "РОСЕНЕЦ" ЗАРАДИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРИЛ ПЕТКОВ

"Лукойл" запази "Росенец" заради правителството на Кирил Петков. Това твърди служебният вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев в отговори на депутатски въпрос на петъчния парламентарен контрол. Той отговори на въпрос на Мартин Димитров за пристанище "Росенец". 

ШОУТО НА РОСЕН ХРИСТОВ: НА РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА, НОВО ИЗВЪРТАНЕ ЗА "ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ"

 

Вижда се цената на газа, която е под борсовата. Служебното правителство се справя с кризите, само вижте пускането на интерконектора. Това заяви служебният енергиен министър Росен Христов, докато обясняваше какви успехи е постигнал - досега обаче той никога не беше отчитал движението на борсите като причина за по-ниската цена на газа в България по време на неговото управление.

"ОТГОВОРИТЕ": С ДОЦ. Д-Р НАТАЛИЯ КИСЕЛОВА, ИВО ИНДЖЕВ И ВЛАДИМИР ПЕРЕВ (ВИДЕО)

Темите в седмичното обзорно предаване на Actualno.com „Отговорите със Спасиана Кирилова“: Противоречи ли на Конституцията решението на Народното събрание за предоставяне на военна и военно-техническа помощ на Украйна. Разговаряме с преподавателя по конституционно право в СУ „Свети Климент Охридски“ доц.д-р Наталия Киселова. За датата 10 ноември, промените в България и решението за даване на оръжия на Украйна коментираме с журналиста Иво Инджев. Един македонски българин получи наградата „Будител на годината“. Това е журналистът Владо Перев. С него говорим и за българо-македонските отношения.

ДОЦ. Д-Р НАТАЛИЯ КИСЕЛОВА В "ОТГОВОРИТЕ": ВОЕННАТА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА МОЖЕ ДА СЕ ОБОРИ В СЪДА (ВИДЕО)

През седмицата бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров изказа мнението, че решението на парламента за военна помощ за Украйна противоречи на Конституцията. В „Отговорите със Спасиана Кирилова“ коментираме решението с преподавателя по конституционно право в СУ „Свети Климент Охридски“ доц. д-р Наталия Киселова

РУСКИ ДАННИ ЗА ХЕРСОН, ЧЕ ОТТЕГЛЯНЕТО Е ЗАВЪРШЕНО: НЕ НИ ТРЯБВАТЕ ИЗТЕГЛЕНИ, ТРЯБВАТЕ НИ УНИЩОЖЕНИ

 

Замразяване на войната в Украйна през зимата ще е от полза само на Русия. Това е основната оценка в дневния доклад на американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

КРИМ ДА Е КАТО ХОНКОНГ, С ИСТИНСКИ РЕФЕРЕНДУМ - ГОВОРИ ВИСШ БРИТАНСКИ ВОЕНЕН

Украйна рискува много кървава битка и ядрена ескалация на войната си с Русия, ако опита да си върне Крим със сила. Това твърди британски военен експерт, цитиран от британското таблоидно издание Express.

ИРАН УЧИ РУСИЯ НА ТРИКОВЕ ЗА ЗАОБИКАЛЯНЕ НА ПЕТРОЛНИТЕ САНКЦИИ

 

Иран се готви да предаде на Кремъл тайните на най-ефективното си оръжие срещу Запада - подземната финансова мрежа, на която разчита, за да избегне санкциите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com