Борисов допусна, че ГЕРБ може да подкрепи "Продължаваме промяната" за втория мандат

6469
Борисов допусна, че ГЕРБ може да подкрепи "Продължаваме промяната" за втория мандат
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ биха подкрепили "Продължаваме промяната" за втория мандат, ако той стигне до Кирил Петков и Асен Василев - но при определени условия. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.

"Може да подкрепим всичко в името на хората", отговори той на въпрос за правителство на ПП. "Но няма да мога да обясня защо виновниците за тази криза ги подкрепям да правят същите бели. Ако се подпишат, ако има разписан документ, подписан от партиите, ще ги подкрепим в името на хората. Тръгнат ли да правят глупости обаче, ще бъдат свалени".

В. "Сега": Борисов се изпусна за кюлчетата, но Гешев не го проверява как се е сдобил с вътрешна информация

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпадна в любопитна и будеща още повече съмнение ситуация, свързана с разследването на снимките със златн...

"Дали е вторият мандат - ще подкрепим втория. Дали ще е третият - ще подкрепим третия", каза още той и заяви, че е "оптимист", че страната е крачка по-близо до съставяне на правителство.

ОЩЕ: С намек за Гешев: Борисов брани Кирил Петков, но и го подхлъзва да влезе в коалиция

Борисов обясни, че е нужно "нестандартно решение" - документ, подписан от политическите партии, включващ определени политики, по които да се работи, и така да има правителство в рамките на определен период от време. "За кратък период. Може и за 3 дни, за 3 месеца, за 6 месеца. Само това, което сме подписали. Министрите кои ще са - затова има лидери, има изпълнителни органи на всяка партия", каза лидерът на ГЕРБ.

"Всички партии още на изборите са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В една подобна ситуация, в която е изпаднала страната като политическа криза, единственото е разум. Да има правителство, да има парламент. Защото парламентът работи. Всеки ден правим коалиции с огромни мнозинства. Трябва да остане (б.а. - парламентът) за законите по Плана за възстановяване и всичко останало. Без нерви, без его, няма значение кой мандат е. Дадох вчера формула – не казвам, че е най-правилна или единствена. Но ако след всички тези срещи на политическите партии - а това е огромен напредък - може да се изготви документ, гарантиран от политическите партии, от министри, които не са политически лица, с кратък мандат месец-два-три-пет, да мине зимата, да се решат проблемите. После ще е ясно, че ще се отиде на избори", добави той.

Борисов смята, че желанието на партиите е "в името на хората". Подобен вариант не ощетява никого, не привързва никого към никому, а решава проблемите, твърди бившият премиер. "Готови сме за отваряне на бюджета, но без документ, в който да е разписано какво ще подкрепим всички, това е сватбарски бюджет и фалитът ни е сигурен".

Борисов и сметката му да управлява - 7 опасности, ако се случи

10-и ноември 1989 г. изненада мнозина и ги завари на необичайни и дори невъзможни места. Росен Плевнелиев например в спомените си посре...

Попитан дали той може да е премиер, отвърна: "В друга държава това нямаше да се обсъжда – нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън. Но няма да го причиня нито на себе си, нито на семейството си, нито на партията. В една демократична държава излиза министър-председателят и казва: "Аз арестувам моя опонент". И това за вас не е нищо, това за вас не е скандал", заяви Борисов, обръщайки се към журналистите.

ОЩЕ: Окончателно: Съдът счита ареста на Бойко Борисов за незаконен

А за "Продължаваме промяната" коментира: "Не случиха на партньори. Слави Трифонов и неговите мафиоти – крадци, напуснаха. С Корнелия Нинова се скараха. 200 000 избиратели си тръгнаха. Петков казва - с никакво участие на ГЕРБ. Значи с ДПС ще направят, с „Възраждане“ ще направят? Тогава не могат да говорят за ценности на съюзи и НАТО".

"Затопляне между мен и Румен Радев няма, но той постъпва мъдро", каза лидерът на ГЕРБ за забавянето на мандатите. "Успяхме да приемем важни закони", аргументира се Бойко Борисов.

Той критикува бюджета, изготвен от Асен Василев, защото не успял да защити доходите на хората. "Чака ни зимата на Асен Василев", твърди той. И призова да се отпуснат средства за саниране по Плана за възстановяване, защото по този начин ГЕРБ спестявали по 1 милион мегаватчаса на година енергия: "Това е един голям реактор на Марица".

Навръх 10 ноември бодигардът на Тодор Живков е евроатлантик и защитник на ПП - реакциите след интервюто на Борисов

След тазсутрешното интервю на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов социалните мрежи бяха изпълнени от стотици коментари по повод казаното от би...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика