Не е ясно ще има ли законова забрана офшорки да притежават интернет сайтове

46167
Не е ясно ще има ли законова забрана офшорки да притежават интернет сайтове
Снимка: Getty Images / Guliver

Дългоочакваният законопроект за регламентиране на правата на офшорните компании по отношение на някои икономически дейности в България ще бъде внесен в Народното събрание до края на тази седмица. Това обяви председателят на Бюджетната комисия в парламента и депутат от ДПС Йордан Цонев.

По думите на Цонев в новия законопроект, чийто текст трябва да бъде качен официално на сайта на Народното събрание, има ясен регламент за участието на офшорки в обществени поръчки, както и общо 20 забрани за развиване на дейност в даден икономически сектор от страна на офшорни компании.

Най-голямото табу в българските онлайн медии – медийното финансиране

Финансирането на медиите от държавата, от чуждестранни фондации, както и финансирането на регионалните медии е най-пренебрегваната тема...

Прави впечатление, че с този закон ще се наложи забрана офшорни компании да притежават медии в България. Става въпрос обаче само за печатни издания, радио и телевизия. В сутрешния блок на ТВ7 Цонев не упомена дали забраната ще включва интернет платформи.

Както е добре известно, покрай протеста ДАНСwithme и опита за назначение на Делян Пеевски за председател на ДАНС в социалните мрежи излязоха куп списъци с медии от „кръга на Пеевски”. Много от посочените медии бяха интернет сайтове.

Антимонополно законодателство

Депутатите подготвят и закон за монополите, който имат за цел да освободи потребителите от зависимостта им от мобилни оператори, еректроразпределителни дружества и топлофикации. Законовите мерки срещу монополите ще бъдат гласувани до Нова година, каза председателят на Бюджетната комисия.

Когато нямат какво да покажат, политиците не търсят медийна изява

Защо повечето политици от управляващата коалиция и особено министрите от правителството по-рядко или почти не приемат поканите на голем...

 Бюджетът за 2014 г. също ще бъден включен в борбата с монополите, каза Цонев. По думите му, той няма да прилича на досегашните бюджети. За целта Бюджет 2014 ще бъде изваден извън министерствата и отделните ресори ще трябва да кандидатстват, за да получат средства.

Три са основните приоритети, които ще бъдат заложени в програмното бюджетиране за следващата година – социална политика, икономически растеж и образование.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com