Недоволни от "сините и зелените" зони тръгват на "Поход на справедливостта"

6046
Недоволни от "сините и зелените" зони тръгват на "Поход на справедливостта"

Недоволни от "сините и зелените" зони тръгват на "Поход на справедливостта"

Гражданско движение "ДНЕС" и фейсбук група "Не на данък паркинг" организират протестен "Поход на справедливостта", който ще се проведе днес - 5 октомври в столицата.

Протестиращите ще се съберат пред сградата на Административен съд – София-град, за мълчаливо присъствие по време на първото съдебно заседание по заведения от "ДНЕС" иск срещу скандалната наредба за паркиране в София.

С черни ленти през очите, като символ на безпристрастността на Темида, и плакат "Вярваме във вашата справедливост" гражданите ще засвидетелстват своята вяра и надежда в правосъдието.

След приключване на заседанието на Административния съд "Походът на справедливостта" ще се отправи към Столична община, където за пореден път участниците ще изразят своето несъгласие с наредбата. Там те ще разположат надпис с големи букви "ЧУЙТЕ НИ!" и ще бъдат със слушалки на ушите, за да демонстрират пълната липса на чуваемост и диалог между гражданите и общинското ръководство. Последната точка от "Поход на справедливостта" ще бъде сградата на Българската национална телевизия, където те ще призоват "Спрете цензурата" и ще бъдат с домина, като символ на скриването от погледите на обществото на истината и тяхната гледна точка за "синя и зелена зона".

Редактор: Ивайло Кючуков

Пореден протест срещу "Синята зона"

Пореден протест готвят обединените във фейсбук групата "Не на данък паркинг...". Недоволните от новата "Синя зона" в столичния център...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com