News7 и TV7: Не затваряме, готвим нова програмна схема

22198
News7 и TV7: Не затваряме, готвим нова програмна схема

Журналистите от TV7 и News7 спират да работят в 15 ч в понеделник (16 март). Информацията съобщи във фаталния, петък 13 март “24 часа”. Решението, което води до празен ефир, било окончателно и безсрочно.

16 март е ултимативният срок, който стотиците работещи в TV7 са поставили пред ръководството, за да си получат парите за последните 2 месеца, става ясно още от статията.

Служителите на TV7 и NEWS7 излизат на протест

Журналистите и служителите от TV7 и NEWS7 излизат в сряда по обяд на протест пред Софийския градски съд (СГС), където ще се гледа делот...

“Няма притеснения в тази посока”, заяви пред “24 часа” изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев, запитан дали след часове телевизията спира. На компютъра в нюзрума обаче течало обратно броене с краен срок понеделник, 15 часа.

Новият собственик, който притежава 12 канала в Гърция, е купил телевизията от Цветан Василев. Сделката е била призната от Комисията за защита на конкуренцията и я е изпратила в Брюксел за становище.

Купувач е компания, базирана в САЩ. Тя идва у нас от страна на руската банка VTB, която бе партньор на КТБ преди фалита. Представена е у нас от Джак Ханик - американец, член е на Борда на директорите на Fox News Channel. Дълго време е работил в Русия.

Слуховете свързват този инвеститор с младия руски олигарх Константин Малофеев, много близък до президента Владимир Путин.

Днес от медийната група, в която влизат TV7, News7 и Super7, разпространиха следната позиция:

Цветан Василев си иска 290 млн. лева от ТВ7 и News7

Дружеството „Технологичен център – институт по микроелектроника” АД (ТЦ ИМЕ), което беше посочено от БНБ като част от...

"Намеренията на ръководството на телевизията са коренно различни от закриване на медията.

Групата канали TV7/NEWS7/SUPER7 премина през доста труден период. ...

Подобни публикации като гореспоменатите (за спиране - бел.ред.) не са в полза нито на обществения интерес, нито на зрителите, нито на журналистическата общност. Работата на колеги с непотвърдени слухове подвежда аудиторията, създава инсинуации и интерпретации, които са далеч от истината.

"В момента приоритет ни е новата програмна схема на телевизиите. Подготвяме доста изненади за нашите зрители. Новият телевизионен сезон ще бъде повече от интересен", заяви изпълнителният директор на медиите Кирил Благоев".

Според друга информация на "24 часа" стачката в двете телевизии е била отменена буквално минути, преди журналистите да спрат да работят в 15 ч.

News7: Прави се опит за смачкване и сваляне на телевизията от ефир

Ръководството на телевизиите News7 излезе с декларация по повод безпрецендетния натиск, който цели ликвидирането на медиите (TV 7 и Ne...

Забавените заплати са преведени. Новината се е разпространила между стотиците репортери, оператори, гримьори и други служители на медията, докато в 15 ч вървеше на запис повторение на публицистичното предаване на Стойчо Керев "Въпрос на гледна точка".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com