НИП започва обучение на преподаватели в материята "Правата на човека"

17903
НИП започва обучение на преподаватели в материята "Правата на човека"
Снимка: БГНЕС

Във връзка с Международния ден на правата на човека, 10 декември, Националният институт на правосъдието (НИП) отправя покана към всички заинтересовани да посетят събитие, което ще се проведе на 3 декември. Събитието е свързано със старта на обучение на преподаватели в материята "Права на човека". Ето и пълният текст на поканата:

"Имаме удоволствието да Ви поканим на информационна среща на чаша кафе във връзка с предстоящия Международен ден на правата на човека (10 декември), както и със стартирането на обучителните дейности по проект „Повишаване капацитета на съдебната система и обучение по Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи в Националния институт на правосъдието”. Започва първият семинар от цикъла за подготовка на нови преподаватели на НИП на тема „Обучение на обучители по правата на човека – Гаранции за справедлив процес в наказателното производство - прилагането на чл. 5 и чл. 6 от Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи”.

БХК: Ситуацията с правата на човека в България е тревожна

Необходимост от борба за върховенството на правото на базисно ниво, отбелязва БХК в годишния си доклад за състоянието на правата на ч...

Националният институт на правосъдието изпълнява проект „Повишаване капацитета на съдебната система и обучение по Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи в Националния институт на правосъдието”, съгласно сключен договор с Министерство на правосъдието № 93-00-42/ 20.02.2013г. Проектът се финансира от Норвежки финансов механизъм 2009-2014г., програма BG 14 – „Изграждане на капацитет и сътрудничество в областта на съдебната власт”.

Темата за първия семинар е определена на база на предварително проучване на потребностите от обучение на българските магистрати и съвпада с най-големия брой осъдителни решения на Европейския съд по правата на човека срещу България. 

Информационната среща ще се проведе на 3-ти декември 2013г. (вторник) от 9:30 часа в зала 201 в Национален институт на правосъдието. Ще имате възможност да се срещнете с участниците в обучението – съдии и прокурори, както и с чуждестранния лектор – г-жа Александра Тамамович, експерт към Съвета на Европа с дългогодишен стаж в ЕСПЧ."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com