Няма бази на САЩ в България, каза Марси Рийс

9421
Няма бази на САЩ в България, каза Марси Рийс
Снимка: БГНЕС

Няма бази на САЩ в България. Участието на американски военни части в съвместни учения с България и други наши партньори от НАТО във военни бази, които са българска собственост, е описано в Споразумението за военно сътрудничество между правителствата на България и САЩ. Това споразумение е одобрено от българския парламент". Това каза посланикът на САЩ у нас Марси Рийс в отговор на въпрос в социалната мрежа Facebook.

Тя даде отговор на всички, вклюили се в кампанията "Ask the Ambassador" на посолството.

Рийс потвърди за черен списък с българи с присъди за корупция

"Радвам се, че толкова много от Вас използваха възможността да участват в нашата Фейсбук кампания "Ask the Ambassador". Понеже въпросит...

"Радвам се, че толкова много от Вас използваха възможността да участват в нашата Фейсбук кампания "Ask the Ambassador". Понеже въпросите са толкова много, ние ще публикуваме моите отговори на Вашите въпроси в следващите няколко дни. Моля, бъдете търпеливи", написа посланикът. Тя обеща да отговори и на провокативните питания.

Десисла Чуколов от "Атака" зададе следния въпрос: "Кога ще платите на България тези над 2 млрд. долара, които дължите за разполагането на ваши бази на българска територия?".

На това Марси Рийс отговори: "За клаузите на споразумението за присъствието на американски въоръжени части на територията на Република България и използването на договорени обекти, бих ви посъветвала да погледнете Споразумението за военно сътрудничество между правителствата на България и САЩ, което може лесно да се намери в интернет. На базата на това споразумение САЩ са инвестирали повече от 60 милиона долара в инфраструктура и ремонт на тези български съоръжения, което ще бъде от полза за българските въоръжени сили години наред в бъдеще. Тези инвестиции ще помогнат на България да изпълни своите задължения към НАТО като член и съюзник".

Рийс коментира още наличието на черен списък с български правителствени служители, уличени в корупция, на които се забранява пътуването в САЩ.

Марси Рийс: Гражданинът трябва да знае кой плаща сметката

Ако читателят или зрителят получава само едната гледна точка от медиите, той е дезинформиран, заяви днес на конференция на тема "Медиит...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com