Новият ректор на Техническия университет – София встъпи в длъжност

20165
Новият ректор на Техническия университет – София встъпи в длъжност
Снимка: БГНЕС

В залата на Академичния съвет се състоя официалната церемония по предаване на управлението в Техническия университет – София, съобщиха от университета.

Председателят на Общото събрание на ТУ-София, проф. дн инж. Георги Тодоров откри церемонията с думите: „Днес е паметен ден за Техническия университет-София, защото се сменя управлението му, сменя се ректорът – капитанът на нашия кораб и голяма част от екипажа. Нека новият капитан да води уверено нашия кораб към нови брегове на науката, знанието и просвещението. В нашия свят най-големият капитал е знанието, а просветеният народ е този, който върви напред. Нашата мисия е да просвещаваме младите хора на България. Нека бъдем достойни за храма на нашата наука“.

Двама арестувани за убийството в Негован, откриха оръжието

Откриха оръжието, с което е извършено убийството в Негован. Това е станало в района на Техническия университет в София, съобщиха на бри...

Досегашният ректор на университета, чл.-кор. проф. дн инж. Георги Михов поздрави новоизбрания ректор проф. дн инж. Иван Кралов с думите: „В днешния тържествен за Техническия университет – София ден с изключителна радост, упование, надежда и удовлетворение предавам ръководството на университета на новия ректор проф. дн инж. Иван Кралов.

Уважаеми г-н Ректор, поздравявам Ви с встъпването в длъжността „Ректор на Технически университет – София“, искрено Ви желая здраве, мъдро ръководство и нови успехи“.

Проф. дн инж. Иван Кралов благодари на досегашния ректор чл.-кор. проф. дн инж. Георги Михов и се обърна към присъстващите с думите: „Нека всички ние да обединим усилията и работата си за доброто на нашия университет, за създаването на техническия елит на науката, с който не само да се гордеем, а той да продължи нашата дейност. Всички ние заедно сме отговорни за развитието и обучението на младите хора, но сме отговорни и за нещо много повече – за обществото, за нацията, за бъдещето, защото ние сме тези, които ще обучим и създадем кадрите, които ще превръщат мечтите в реалност. Убеден съм, че всеки един от нас носи в сърцето си университета и с всички сили ще изпълни тази си дейност и благородна мисия. На добър час, на многая лета!“.

Церемонията приключи с предаването от чл.-кор. проф. дн инж. Георги Михов на ректорските инсигнии – ректорска тога и ректорска огърлица – на новия ректор на Техническия университет – София – проф. дн инж. Иван Кралов.

Вълчев назначи служебен ректор на Техническия университет във Варна

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев назначи проф. д-р инж. Розалина Стефанова Димова за временно изпълняващ длъжностт...

Мандатът на новоизбрания ректор и другите ръководни органи на Техническия университет – София е четири години.

Най-голямото и водещото висше техническо училище се гордее с акредитационната си оценка от 9,56 – най-високата присъждана досега в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...