Новини или Novini – картината на печата за 1 юли

4200
Новини или Novini – картината на печата за 1 юли
Снимка: iStock/Guliver

Нова седмица, даже направо нов месец – при това летен. Лятото е хубав сезон, дано най-после потръгне и на малко по-хубави новини – макар че в България това все още е много трудно.

Вестник "Сега"

Теглим външен заем за F-16 от 300 млн. лева, а по официална статистика бюджетният излишък се увеличава – вече е почти 3,2 млрд. лева, съобщава медията! И като сме толкова добри в бюджета, заемът защо беше?

Друг основен акцент на броя са кадровите промени в БСП и низвергването на доскорошния зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов от Изпълнителното бюро на Столетницата. Според Нинова Жаблянов не работел в екип, не давал идеи и не участвал в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Кирил Добрев пък ще трябва да организира редиците на социалистите за местните битки наесен.

Вестник "24 часа"

За да не може шофьорите-нарушители на пътя да се измъкват, вече ще помагат и камерите на толсистемата. Те ще снимат отвсякъде – та да не остане нито един регистрационен номер скрит. По думите на Михаел Вебер, изпълнителен директор на "Капш телематик технолоджис България", в камерите има специален джипиес, който засича мястото, през което е преминал евентуалният нарушител. След това има времеви индикатор, за да се разбере по кое време точно е преминал шофьорът. Накрая има снимка. Така ще се докаже, че наистина става въпрос за конкретна кола, защото само номерът не е достатъчен – може собственикът на засечения автомобил да казва, че колата му е открадната.

Вестник "Монитор"

Съботно-неделните опити да бъде оставен поне за малко зад гърба раят в България – сигурно защото от толкова хубаво ни омръзва, претърпяват неуспех заради разсеяни родители, констатира медията. За какво става въпрос – тръгва някой с детето за Гърция, вместо да се наслаждава на райската ябълка тук, а на границата трябва да дава декларация с подпис и от половинката, че има право да изведе детето. Дотук добре – но се дава копие на декларацията, а масово се носят само оригинали. Трябва да се разпечатва, а кой е чувал в рая за бързи ксерокси и организация? Отделно нещо са се увеличили и бягащите от рая – с 25%, та ето ви опашки.

Вестник "Труд"

И тук като при "Монитор" – само че с по-силни думи. Използвана е "гавра" – защо така, колеги, нали от родината по-хубаво нямало? Да не би и вие да сте пробвали поне за малко да я изоставите?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com