X
 
 

Новини или Novini – картината на печата за 10 декември

1695 0
Новини или Novini – картината на печата за 10 декември
Снимка: iStock/Guliver
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния 10 декември, вторник.

24 часа

Студентите ще учат безплатно в поне седем направления - това казва министърът на образованието Красимир Вълчев в интервю за "24 часа". Това ще стане за специалностите, които са дефицитни, както и възможността ако студентите са сключили договор с определени фирми образованието им отново да им излезе без пари, допълни министърът. 

Сега

"Сега" цитира думите на еко министърът Нено Димов, който заяви, че Париж и Видин са по-мръсни от София и приложи към това следните факти, които добре доказват плачевното състояние на въздуха в София. Не остава ясно каква е идеята на Димов - че Париж е ужасно място, а тук е малко по-добре?

Труд

"Труд" избърза да цитира изказване на премиера във Facebook, където Борисов обявява, че е "винаги щастлив", когато има данни за напредъка на българската икономика. Тези данни са толкова скромни, извадени от контекста и недостатъчни, че предлагаме на читателят да ги види сам - тук. A защо определени медии се надпреварват да цитират всеки статус на премиера, преценете сами. 

Монитор

Таксиджии искат 20 лева на курс в Пампорово, пише "Монитор", разказвайки за всички мизерии, които стават по време на студентските празник. Дори за 2-3 километра това била основната тарифа. Изглежда принципът "ден година храни" продължава. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители