Новини или Novini - картината на печата за 14 май

4816
Новини или Novini - картината на печата за 14 май
Снимка: iStock/Guliver

Понеделникът ни посрещна с една гневна първа дама и поредните хапливи подмятания между главния прокурор Сотир Цацаров и президента Румен Радев. Не е много позитивно като за начало на седмицата, но се надяваме днешният вторник да ни изненада. Нека видим!

Вестник "Монитор"

Новият регламент на ЕС за защита на личните данни (GDPR) блокира традиционната кампания на ЦИК с изпращането на писма до 18-годишните тийнейджъри, чиято възраст вече позволява да упражнят правото си на вот, гласи един от акцентите от днешния ден в медията. Ех, ама точно на тези писма се надявахме да поведат масово младежите към секциите на 26 май, но уви...

Вестник "24 часа"

След като на чиновниците бе забранено да искат свидетелството за съдимост, най-вероятно ще отпадне и изискването гражданите да вадят и предоставят бележки за платени (или неплатени) данъци. Тази стъпка в административното обслужване предлага вицепремиерът Томислав Дончев, става ясно от публикувани за обществено обсъждане промени в Административнопроцесуалния кодекс и още 142 закона, пише в. "24 часа". Друг акцент във вестника е новината за масови проверки на автобусите в цялата страна за слагането на колани на пътниците.

Вестник "Сега"

"Още 44 000 престъпления останаха завинаги ненаказани" - гласи първа страница на в. "Сега". Оказва се, че само за 1 година още близо 44 000 разследвани престъпления са останали ненаказани завинаги, сочи Докладът за дейността на прокуратурата и на разследващите органи през 2018 г., който вчера главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет. Прекратените по давност дела са 43 950, като доминиращата част от тях са водени срещу неизвестен извършител (над 99%). По този начин прокуратурата за пореден път директно прехвърля отговорността на МВР, което по закон трябва да открие извършителите на престъпления.

Вестник "Труд"

Медията обръща внимание на новината за прегазения до смърт крадец от фермер от Кипър, живеещ в пловдивското село Болярино. Убитият имал 14 присъди, като една от тях била за задигнати коне от кипъреца. Друга новина от първа страница е, че вече ще прехвърляме имот само срещу платен данък сгради.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com