X
 
 

Новини или Novini - картината на печата за 15 юни

2204 0
photo of Новини или Novini - картината на печата за 15 юни
Снимка: iStock/Guliver
Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния 15 юни, събота.

Вестник "Сега"

Изданието се спира подробно на темата за надвзетите партийни субсидии. Шумният скандал около надплатените милиони левове държавни субсидии за партиите изглежда тихомълком ще бъде потушен. В петък парламентът разгледа и одобри за 20-ина минути, без никакво обсъждане, предложените от правителството нови правила за определяне и разпределение на държавното финансиране за политическите сили. Беше решено още, че правоимащите партии и коалиции трябва да върнат до края на 2020 г. надвзетите за последните 3 години пари. Общата сума възлиза на 14.6 млн. лв., обобщава вестникът.

Вестник "Монитор"

Матурите са водеща тема за медията. В 38 висши учебни заведения оценката от матурата заменя тази от кандидатстудентските изпити и служи за вход, сочи справка на „Монитор“ в сайта на просветното министерство. Така тазгодишните отличници на държавните зрелостни изпити могат да влязат лесно в специалностите, които желаят, ако те попадат в този списък.

Вестник "Труд"

Близо 1000 български полицаи и още трийсетина от други страни от ЕС са командировани да пазят туристите по Черноморието. Най-много от тях – малко над 800, са разпределени към Областната дирекция на МВР в Бургас, за да дежурят предимно в Слънчев бряг. 126 са пратени във Варна и Златни пясъци, а 40 в Добрич, за да работят в Балчик и Албена, пише в броя си изданието.

Вестник "24 часа"

Ново удължаване на срока за подмяна на системи за управление на касовите апарати в бензиностанциите предлага финансовият министър Владислав Горанов. Поредната промяна на крайните дати за въвеждането им са записани в наредбата, обявена за обществено обсъждане на сайта на ведомството. Новият срок идва след проведена преди дни среща във финансовото министерство, на която бизнесът е изразил сериозни притеснения от оставащото време до края на юни. Горанов предлага те да приведат дейността си в съответствие с изискванията на наредбата до 30 септември 2019 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...