X
 
 

Новини или Novini - картината на печата за 17 октомври

887 0
photo of Новини или Novini - картината на печата за 17 октомври
Снимка: iStock/Guliver
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния 17 октомври, четвъртък.

Вестник "Сега"

Българският футбол от години неглижира проявите на расизъм и това е една от причините да се стигне до събитията на мача България - Англия в понеделник, пише изданието по горещата тема. Вече десетилетие у нас се говори за този проблем само покрай някой показан от фенове нацистки символ, и то ако бдителен фотограф или оператор го заснемат и медиите наблегнат на инцидента. Превенция няма никаква, няма и адекватни наказания, канстатира още "Сега" на своята първа страница.

Вестник "24 часа"

Темата продължава и по страниците на всекидневника. Става ясно, че Специализираната прокуратура е обявила на сайта си, че към момента действията по разследването на ГДБОП в БФС продължават, но те няма да бъдат коментирани, докато не бъдат събрани всички доказателства по случая. "Във връзка с високия обществен и медиен интерес към извършените на 15 октомври 2019 г. действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП в БФС На този етап предоставянето на информация за продължаващите с висока интензивност действия не е в интерес на разследването на Специализираната прокуратура. Данни за резултатите ще бъдат предоставени в максимално голям обем при първа възможност по преценка на наблюдаващия прокурор", цитира съобщението на държавното обвинение медията.

Вестник "Труд"

Ежедневникът отбелязва, че Турция има готовността да отговори на каквито и да е санкции от страна на САЩ, предизвикани от военната операция на Анкара в Сирия. Това е заявил турският министър на външните работи Мевлут Чавушоглу, цитиран Reuters, като e допълнил, че всякакви заплахи за международни санкции срещу страната са неприемливи. Пред парламента в Анкара Чавушоглу е посочил, че отношенията на страната с Вашингтон се намират в критична точка.

Вестник "Монитор"

Републиканските консултанти от медицинските специалности вече ще получават хонорари, базирани на проценти от клиничните пътеки, пише изданието. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Наредба 47, която регламентира техните задължения. 

Размерът на възнагражденията им не може да бъде по-малко от 15% от цената на съответната клинична пътека, клинична или амбулаторна процедура, ако става въпрос за консултация без оперативна намеса. Ако консултацията е с оперативна намеса, то заплащането на консултанта тръгва минимум от 30% от цената на съответната клинична пътека, клинична или амбулаторна процедура. Тези цифри са залегнали в проектодокумента, уточнява още "Монитор".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители