Новини или Novini - картината на печата за 19 март

4765
Новини или Novini - картината на печата за 19 март
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата с акцентите от вестниците, за днешната сряда, 19 март.

Вестник „24 часа“

САЩ прекратяват издаването на всякакви имигрантски и неимигрантски визи на редовна основа за повечето страни в света заради коронавируса, съобщи говорителка на Държавния департамент, цитирана от Ройтерс. Тя не посочи за колко и кои страни се прекратяват визовите услуги, но добави, че американските мисии по света ще продължат да предоставят спешни визови услуги "според наличните ресурси". Ще продължат да се оказват такива услуги и на граждани на САЩ. Издаването на визите ще бъде подновено "възможно най-скоро", каза говорителката, без да посочи конкретна дата. Американският конгрес прие днес план за социална помощ, възлизащ на около 100 милиарда долара, предназначена за работниците, засегнати пряко от последиците от коронавируса, предаде Франс прес.

Вестник „Монитор“

По 12 електрически автомобила се падат на изградена станция за зареждане у нас. Към началото на март автомобилите със задвижване в България само с електричество са едва 1504, показва статистиката на КАТ. У нас зapяднитe cтaнции вce oщe нe ca чecтo cpeщaнa глeдкa, нo бpoят им вce пaк pacтe. Обществените, осигуряващи „е-гориво“, са 160, като едва 27 от тях са зареждащи бързо, останалите са стандартни. Бензиностанциите в страната са над 1900. Данните на МВР сочат, че превозните средства само на бензин или дизел надвишават 3,3 млн. броя, като дизеловите четириколесни са 1,7 млн., или с 400 хил. повече от бензиновите. Разликата им, разбира се, е заради товарните МПС на нафта.

Вестник „Труд“

Японското лекарство “Фавипиравир” е ефикасно за лечение на китайския коронавирус. Това съобщи ръководителя на Центъра по биотехнологии към Министерството на науката и техниката на Китай Чжан Синмин, цитиран от “Гардиън”. Лекарството е преминало клиничните тестове, които са показали добра ефективност в лечението на коронавируса, сподели той. При 340 пациенти от Ухан, третирани с “Фавипиравир”, отрицателни тестове на коронавирус са получени още на четвъртия ден след началото на лечението, докато при останалите са били необходими средно около 11 дни. Чжан Синмин дава за пример още, че на 91% на рентгеновите снимки на пациенти с Covid-19, лекувани с лекарството, се забелязва подобрение на състоянието на белия дроб. “Фавипиравир” е одобрен за продажба в Япония през 2014 г. и до момента няма данни за странични ефекти. Препаратът “Фавипиравир” е разработен от японската корпорация “Fujilm Holdings” за лечение на грип. През 2016 г. лекарството е използвано ефективно в борбата с ебола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com