Новини или Novini – картината на печата за 2 септември

5242
Новини или Novini – картината на печата за 2 септември
Снимка: iStock/Guliver

Септември дойде – а дали ще бъде май, ще видим. Защото отпуските лека-полека приключват и идва времето за работа – много сериозна работа.

Вестник "Сега"

Медията обръща внимание на оттеглянето на знакови общински съветници от ГЕРБ в различни градове, най-вече в София – всичките свързвани с Цветан Цветанов. В София става въпрос за Орлин Алексиев, а Андрей Иванов изглежда също няма да е в листата – човекът, който през 2012 година бе замесен от лидера на РЗС Яне Янев в скандал с неправомерно придобити имоти. Подобна съдба може би ще има и Орлин Иванов. В Бургас пък вървят слухове, че председателят на местния Общински съвет Константин Луков също няма да попадне в листата.

А освен това, вестникът прави и горчиво заключение – масово банките вдигат таксите за услуги.

Вестник "24 часа"

Централната новина е криминална – за обвинения в убийството на поклонника Коста Янев. 77-годишният мъж беше убит, след като погрешка влезе в частен дом, а 46-годишният Димитър Колев е обвинен в убийството, като е екстрадиран от Хърватия обратно в България. Янков се издирваше, защото изчезна от похода по повод 550 г. от пренасяне на мощите на св. Иван Рилски по маршрута от Велико Търново до Рилския манастир. Според разследващите е влязъл в къща в село Дрен, която объркал за храм, защото има проблеми със зрението. Домакинът Димитър Колев го помислил за крадец и го пребил до смърт.

Според прокуратурата Димитър е убил умишлено Коста Янков. Защитната версия е, че Янков е носел нож в себе си и уплашил детето на Димитър, а баба му се развикала, че в дома им има крадец. По разследването е разпитан и съседът на Димитър в село Дрен Никифор Харейн. Той е помогнал за пренасянето на тялото на възрастния човек с колата си, но не е привлечен като обвиняем.

Вестник "Труд"

На челна страница вестникът атакува протестиращите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, като ги обвинява в метеж - защото наближава втората седмица на септември, а за тогава има обявление за серия от протести - всекидневно пред Съдебната палата в София. Интересно дали г-н Блъсков знае изобщо какво значи тази думичка и дава ли си сметка, че труповете всъщност не вонят чак толкова? А вместо да пише какво е демокрация и върховенство на правото, Блъсков да обясни колко кредита и на каква стойност взе от КТБ – по времето, когато Цветан Василев беше Мистър Икономика!

А извън върлата защита на демокрацията, „Труд” твърди, че БСП няма да подкрепи Мая Манолова. Все едно – тези с малко мозък в главата помнят Манолова по времето на Орешарски.

Вестник "Монитор"

Вестникът предупреждава, че таксата за студентско общежитие в София ще скочи значително. На първо място е даден пример с Техническия университет – можело таксата да стигне 150 лева. А за УНСС има твърдения, че зависи колко време прекарваш в стаята т.е. колко ток и вода потребяваш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com