Новини или novini: Картината на печата за 24 февруари

3626
Новини или novini: Картината на печата за 24 февруари
Снимка: iStock/Guliver

По традиция, Actualno.com стартира седмицата с кратък преглед на най-важното от малкото вече останали на хартиен носител вестници в България.

"Труд"

Дали една сериозна медия се занимава на челно място с разговори във Facebook група, посветена на президента? Да, когато е застрашен премиерът. Вестникът "изобличи" как била пусната снимка на Борисов, прегърнал през рамо народната представителка от ГЕРБ Станислава Стоянова. Стоянова била представена като Борислава Йовчева (манекенката от Барселона) от пусналия снимката. Само че колегите от "Труд" не бива да забравят, че Борисов изобщо не отрече да признава Йовчева: "Това да познаваш някой не те прави замесен в каквото и да е. Не е хубаво един мъж да коментира кой кого познава, защото хората си имат семейства", коментира Бойко Борисов по време на последния Европейски съвет.

"Монитор"

Постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража" постанови в неделя състав на старозагорския окръжен съд за управителя на общинската МБАЛ "Д-р Димитър Чакмаков" д-р Мая Узунова-Конова и двама от подчинените ѝ - началничката "ТРЗ" и "Личен състав" Марта Стефанова и служебния шофьор Слави Иванов.

Причината е скандалът, с който стана ясно, че на хора от личния състав на болницата са давани скандално големи заплати - от 3000 до 10 000 лева. Actualno.com получи на електронната си поща и фиш, на който личи заплата от 13 000 лева точно за Узунова-Конова!

"24 часа"

Над 83 000 души имат право да гласуват за нов лидер на БСП, тъй като са членове на червената партия. А за да може изборът да е валиден, глас трябва да дадат поне 41 000 души.

21 са номинираните за лидер на БСП досега. Председателката Корнелия Нинова е с 31 номинации, следвана от заместника ѝ Кирил Добрев с 13. По 6 номинации имат Калоян Паргов, Костадин Паскалев и Красимир Янков. Георги Гергов и Янаки Стоилов са с по 5, а Валери Жаблянов и Драгомир Стойнев с по 3, Борислав Гуцанов, Деница Златева, Жельо Бойчев, Михаил Миков и Сергей Станишев имат по 2. С по 1 номинация са Атанас Мерджанов, Георги Пирински, Георги Свиленски, Иван Ченчев, Лъчезар Костов, Станислав Павлов и Явор Гечев.

До 21 март трябва да стане ясно кои от тези номинации са валидни. А вече има оплаквания, че т.нар. ЦИК на БСП оказвала натиск и признавала само номинации от регионални структури, които са спечелили 50%+1 от съответните гласове на структурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com