Новини или Novini – картината на печата за 25 юни

3394
Новини или Novini – картината на печата за 25 юни
Снимка: iStock/Guliver

Какви са новините на деня според малкото останали български вестници – и като брой, още по-малко като качество, вижте в краткия обзор на Actualno.com.

Вестник "Сега"

Извън голямата тема "Апартаментгейт", където всички се оказаха невинни, понеже не били роднини и приятели от деца, сякаш няма начин да си виновен иначе – включително шефа на Антикорупционната комисия със сауната, която не е сауна и барбекюто без документи воглаве със сауната, но какво от това, медията обръща внимание на започващия строеж на магистрала „Европа” до границата със Сърбия и затварянето на Калотина – Сливница до 20 ноември. След като има задръствания към Гърция и Турция, време е за такива и към Сърбия!

Вестник "24 часа"

Медията обръща внимание на машинното гласуване. Стотици са сгрешените протоколи, а неотчетените преференции от вота, подаден през специализираните устройства - хиляди, дори след повторното въвеждане на данните в ЦИК и извършените корекции. И това заключение не е на неправителствена организация, а на Обществения съвет към ЦИК.

Вестник "Труд"

Доста софиянци давали жилищата си на туристи – 3000. В центъра на София можеш да нощуваш за 17 лева – оферти можеш да намериш през платформата Airbnb. А в Герман можеш да се разположиш в къща с 8 спални, 10 тоалетни, басейн, фитнес и трапезария за 16 гости. За всеки влак си има пътници!

Вестник "Монитор"

Новина номер едно – че ДАНС ще разследва "Еврохолд" заради сделката за ЧЕЗ. До 28 юни КФН трябва да информира ДАНС за всички факти и обстоятелства по сделката. В публикацията се набляга как "Еврохолд" няма опит в енергийния бизнес и част от "Еврохолд" са дружества със скандален опит в Румъния и Гърция. Централната банка в Атина три пъти отрязала дружество от групата, което се опитало да купи клон на голяма застрахователна компания, имало и глоби за картелно споразумение на румънския застрахователен пазар. Разбира се, в типичен за определени медии в България стил уточнения какви са глобите, кога са наложени и за какво точно няма. Има обаче радост как председателят на ВКС Лозан Панов щял да бъде разследван от ИВСС за "Апартаментгейт". По-точно – заради апартамента на жена му от времето, когато двамата дори не са се познавали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com