X
 
 

КФН проверява "Еврохолд" за сделката за ЧЕЗ, Бареков свърза покупката с Цветанов

4417 0
photo of КФН проверява "Еврохолд" за сделката за ЧЕЗ, Бареков свърза покупката с Цветанов
Снимка: Pixabay
Комисията за финансов надзор продължава работата си по четири проверки на дейността на „Еврохолд България“ АД и на дейността на три застрахователни дружества от групата на холдинга, съобщиха от Комисията. Проверяват се финансовото състояние и капацитета на дружествата във връзка с обявените намерения на фирмата да придобие активите на "ЧЕЗ Груп" в България.

Становището на КФН за финансовото състояние на купувача е от изключителна значимост с оглед на факта, че освен опит в сектора от него ще се очаква и сериозен финансов ресурс – от една страна за заплащането на инвестицията по изкупуването и от друга за поддържането на адекватна инфраструктура в електроснабдителния сектор.

Гласът на Пеевски в ДПС обърна палачинката - приоритет било субсидията да си остане 11 лева

"Наш приоритет е да се запази 11 лева. Винаги е било наш приоритет. През всичките тези години от въвеждането на субсидията ДПС е било з...

КФН има ангажимент да предостави до края на настоящата седмица – 28 юни 2019 г. констатираните до момента факти и обстоятелства на компетентните институции – Главна прокуратурата и Държавна агенция „Национална сигурност“, с цел информираност и обективност. При окончателно приключване на проверките в законоустановения срок отговорните институции ще получат резултатите от тях заедно с наличните факти и заключения. Комисията също така поема отговорността да информира обществеността за момента на приключване на проверките.

Припомняме, че най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - "Еврохолд" България, се споразумя да придобие бизнеса на чешката енергийна компания "ЧЕЗ Груп" в България.

Междувременно политикът и бивш евродепутат Николай Бареков заяви, че "низвергнатият от Борисов Цветан Цветанов се завръща в играта на бяло магаре като скрит в сянка купувач на ЧЕЗ". Според него Цветанов имал натрупан ресурс не само за "един ЧЕЗ, ами и за едно ново КТБ". Бареков лансира и теза, че Цветанов се подкрепят от медиите на Прокопиев и другите олигарси покрай кръга Капитал и КТБ.

Три са проверките, които предстоят преди договорът за продажбата да се финализира и сделката да бъде одобрена окончателно - за произхода на средствата, която извършва КФН (Комисията за финансов надзор), другата инстанция е КЗК (Комисията за защита на конкуренцията) и третата важна проверка е от страна на КЕВР (Комисия за енергийно и водно регулиране), която трябва да провери адекватната наличност на капитали и ликвидност. Тоест дали този нов собственик има възможност да инвестира в първите две години, за да натрупа капитал компанията.

Сделката на "Еврохолд" за ЧЕЗ изглежда по-реалистична, твърди експерт

Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - "Еврохолд" Българ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Цвъкалото макар и в нелегалност действа ...
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Лайняния Дудук грозната Иванчева го отнесе като куцо пиле домат без да има телевизия под ръка. Как не го е срам да си показва наглата муцуна пред хората?
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд

Овен През този уикенд Овните ще усетят колко много могат да разчитат на любимия човек и каква подкрепа имат в негово лице. Бъдете спокойни, защото...