Новини или Novini - картината на печата за 26 март

3888
Новини или Novini - картината на печата за 26 март
Снимка: iStock/Guliver

Началото на седмицата силно напомни на края на миналата. "Апартаментгейт" продължава да се вихри с пълна сила. Вчера пък отсъствието на трима български евродепутати позволи да бъде приет за разглеждане пред Европейския парламент спорният пакет "Мобилност".

Вестник "Сега"

Медията обръща внимание на продължаващата апартаментна сага. Към "щастливците" вчера бяха прибавени един от ключовите зам.-министри на енергетиката Красимир Първанов и бившият дългогодишен председател на Комисията за регулиране на съобщението Веселин Божков. Според "Биволъ" те са платили за закупили имотите в престижния столичен квартал "Изток" между 600 и 700 евро на квадратен метър. Питате ли се кой ще е следващият заловен? Ами вероятно когото решат да проверят журналистите.

Вестник "24 часа"

Вестникът се спира на Brexit и следващите стъпки на Тереза Мей. Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу заяви, че е подбрал три поправки. Една от тях предлага да се променят парламентарните правила в сряда, за да се осигури време за депутатите, да обсъдят и да гласуват за алтернативни пътища към Brexit - процес на т.нар. ориентировъчни гласувания. Бъркоу е подбрал и предложената от лейбъристите поправка, която призовава правителството да даде на депутатите време да постигнат мнозинство за различен подход за Brexit. Третата поправка, подбрана от председателя на камарата гласи, че ако се окаже, че на Великобритания ѝ остава една седмица до напускане на ЕС без споразумение, правителството трябва да попита парламента дали би одобрил Brexit без сделка или то трябва да търси по-нататъшно отлагане. Докога ли...

Вестник "Труд"

Увеличава се интересът на купувачите към по-големите жилища и новото строителство, пише "Труд", позовавайки се на брокери на имоти. Интересът към малките жилища с една и две стаи намалява, а в същото време расте търсенето на тристайни и многостайни апартаменти. Търсенето на къщи е нараснало с 33%, а на тристайни апартаменти с около 40%. Колко ли от тях са на дейци от ГЕРБ и техните стринки, чинки и кумици?

Вестник "Монитор"

Недостиг на екскурзоводи с китайски и японски език има у нас, пише "Монитор", като се спира на информация от Асоциацията на екскурзоводите в България (АЕБ). Всяка година организацията получава по близо 30 заявки за членство и въпреки това все още има езици, за които гидовете не стигат. От бранша се оплакаха и от липсата на работна ръка. Справка в туристическия регистър на министерството на туризма показва, че едва петима екскурзоводи са лицензирани за японски и по един има за корейски и за китайски език. Ако се чудите на какъв език да запишете детето си...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com