Новини или novini: Картината на печата за 28 ноември

3856
Новини или novini: Картината на печата за 28 ноември
Снимка: iStock/Guliver

Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния 28 ноември, четвъртък.

"24 часа"

Авторът на двойното убийство в Пловдив - Йордан Таков е застрелял с по 2 куршума жертвите си Христо и Васил Ботеви, които са негови близки роднини. Той имал обща бизнес с тях, но финансови проблеми довели до скандал и бой, при който се случва двойното убийство. Стрелял е със законното си оръжие, по негови думи – при самоотбрана. Вероятно е действал в състояние на афект. Бизнес партньорите имали чести кавги в последно време и няколко пъти се стигало до бой. 45-годишният Таков вече е с обвинение за двойното убийство и е задържан за 72 часа. Очаква се прокурорите да поискат от съда негов постоянен арест.

"Монитор"

Студентите по икономика са изтеглили най-много студентски кредити. Те са получили 15.2% от отпуснати заеми за периода от 2010 г. до октомври 2019 г., става ясно от отговор на министъра на образованието Даниел Вълчев. Най-много на подобни кредити разчитат студентите по управленски науки, медицина, компютърни науки, строителни специалности и юристите. Най-малко са изтеглили бъдещите военни. Общият брой на отпуснатите заеми за 9-годишния период е 20 909, но те рязко намаляват в последните 3 години. Общата сума е близо 142,4 млн. лв.

"Труд"

Великобритания би изгубила евентуална война с Русия в Източна Европа, заключва доклад на британски мозъчен тръст, специализиран във военните изследвания. Британската армия и съюзниците ѝ от НАТО изпитват недостиг на артилерийски снаряди и муниции и не биха могли да удържат защитна позиция. Според британското министерство на отбраната Обединеното кралство работи с НАТО и е добре оборудвано, предава BBC.

"Сега"

Националната сигурност на САЩ е атакувана отвътре. Това предупреждение отправи бившият съветник на Доналд Тръмп – Джон Болтън. "Америка е объркана. Нашите врагове не са. Трябва да направим приоритет националната сигурност на САЩ", призовава Болтън в профила си в Twitter. Болтън e много желан за свидетел в изслушванията на Конгреса в процедурата по импийчмънт, разследваща дали Тръмп е оказал натиск върху Украйна да разследва неговия политически съперник Джо Байдън. Демократите искат да призоват и няколко други високопоставени служители да дадат показания пред Конгреса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com