Новини или Novini - картината на печата за 30 август

4099
Новини или Novini - картината на печата за 30 август
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния 30 август, петък.

Вестник "Сега"

Ежедневникът коментира концепцията за координирано морско присъствие в редица стратегически региони, обсъждана от министрите на ЕС. Всъщност за момента идеята е в начален стадий, заяви по-рано ръководителят на дипломацията на ЕС Федерика Могерини. Тя председателстваше неформалната среща на министрите на външните работи на държавите членки в Хелзинки, по време на която е бил обсъден проблемът за морската безопасност. Могерини подчерта, че идеята е била предложена преди няколко месеца и не е свързана с настоящата ситуация в Ормузкия пролив. Световните агенции отбелязват, че документът предполага възможност за държавите от ЕС да получават и да си обменят информация на базата на данни, получени от присъстващи на място национални морски сили.

Вестник "24 часа"

От 14:00 ч. в петък до 10:00 ч. в неделя в участъка от АМ „Струма“ в района на Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока Кулата и една за София, информира изданието, позовавайки се на съобщение на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), което предупреждава шофьорите. Става ясно, че от 10:00 ч. в неделя до 14:00 ч. в петък, когато трафикът за столицата е по-интензивен, ще има две ленти за София и една за Кулата. С въвеждането на реверсивното движение ще се улесни пътуването в пиковите дни и часове. Платното за Кулата от автомагистралата, което е засегнато от пожара в депото за отпадъци, остава затворено за извършване на необходимите аварийно-възстановителни дейности, уточняват още от АПИ.

Вестник "Труд"

Изданието коментира бъдещето на "Българска армия". ЦСКА е на път да завърши докрай мисията си за тотално обновяване на стадиона. Собствениците Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се срещнаха със Здравко Здравков, главен архитект на София, по наболелия въпрос. Присъстваха и хора от Министерството на спорта, където „червената“ делегация от най-високо ниво беше в сряда. "Труд" пише още, че "Българска армия" ще се превърне в стадион от най-висока категория.

Вестник "Монитор"

Всекидневникът пише, че Столичният инспекторат е съставил акт за извършено административно нарушение на шофьора на товарния автомобил от който се разля масло върху пътните платна на ул. „Резбарска” и бул. „Данаил Николаев“. Наказанието е глоба в размер до 5000 лв. за физически лица. На фирмата собственик на товарния автомобил ще бъде изпратена покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение, отбелязва още "Монитор".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com