X
 
 

Новини или Novini - картината на печата за 9 октомври

1216 0
photo of Новини или Novini - картината на печата за 9 октомври
Снимка: iStock/Guliver
Изпратихме 8 октомври с поредният протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Вижте кои са основните акценти в днешния печат. 

Сега

Водещата новина в броя е нарастващата задължнялост на българина към фирмите за бързи кредити. В същото време задължнялостта към банките намалява. Изданието акцентира и върху последни данни за обстановката в училищата в Сливен, Карнобат и Ямбол след паниката, че децата на ромите ще бъдат отнети.

24 часа

Вестникът представя интервю с проф. Огнян Герджиков. По думите му предизборната кампания е започнала с множество нарушения. Той допълва още, че кандидатите нямат силни аргументи. Изданието информира, че производителят на детски играчки "Лего" ще рециклира стари тухлички.

Труд

Вестникът съобщава, че едва 35% от българите имат качествена работа, а всеки пети живее в материални лишения. Изданието обръща внимание на "детската истерия", като информира, че вече има заподозрени за всяването на паника в Сливен, Карнобат и Ямбол.

Монитор

Между 30 и 110 лева се събират в началото на учебната година от родителите на хлапетата в детските градини и училищата, сочи проверка на вестника. Сумите варират според възрастта на детето. Друг акцент в изданието е темата за паспорта на Джок Полфрийман. Стана ясно, че австралийският гражданин ще получи документите си след като приключат всички съдопроизводствени действия у нас. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители