Новините: Най-важното от деня, 5 април

21264
Новините: Най-важното от деня, 5 април
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 5 април.

ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЛ ЛИ СЕ Е БАЩАТА НА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ЧРЕЗ ИМОТНА СДЕЛКА?

Името на ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев също се появи в горещия скандал с имотите на висшите български чиновеници, макар и опосредствено. Става въпрос за разкритие, направено от бившия зам.-кмет на район "Младост" Биляна Петрова.Петрова е проучила документи, които хвърлят сериозно съмнение, че бащата на Гешев – Стоимен Гешев, се е облагодетелствал при имотна сделка. Този път обаче не става въпрос за апартамент, а за ... бензиностанция!

ВЪПРОС ЗА КЪЩАТА НА АНГЕЛКОВА В "ДРАГАЛЕВЦИ" - ИМА ЛИ ТАМ ЗАЩИТЕНИ ОТ ЗАКОНА МОРЕНИ?

Изобщо не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено по мой адрес. Този апартамент е купен през 2008 година със средства на моите родители. Тогава не бях в политиката, заемах високоплатена длъжност в частния бизнес. Всички мои доходи и на моите родители са били винаги надлежно декларирани. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, след като попадна в скандала "Апартаментгейт".

ПУСНА ЛИ СИМЕОНОВ ФАЛШИВА НОВИНА ЗА КЪЩАТА НА АНГЕЛКОВА В ДРАГАЛЕВЦИ?

"Някой живее в кв. "Драгалевци" в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е написал в декларацията си, въпреки че е длъжен". Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод последните скандали около имотното състояние на министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя му отговори задочно: "Трябва да декларирам новия си имот в "Драгалевци" до 15 май, 2019 година, тъй като той е купен в края на 2018 година", написа министърът на туризма във Facebook.

ЗАМЕСТНИКЪТ НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ - ХЕМ С ПО-ГОЛЯМА ТЕРАСА, ХЕМ С ГОЛЯМ ВЪПРОС ЗА ДАНЪЦИТЕ

За продажбата на терасата, която се намира на ул. "Нишава" в ж.к. "Хиподрума" (разбира се, където е жилището на Славчев) са платени само 39 486,88 лева данъци на Столична община. Данъчната оценка обаче е 216 419 лева, сочи нотариалният акт! А сега квадратен метър в столичния квартал е около 800 евро.

ПОКРАЙ "ЗЛАТЕН ВЕК" ОТКРИХА И СЪСЕДЕН ТЕРЕН, В КОЙТО СЕ СТРОИ НЕЗАКОННО

Всички констатации, направени от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), дават достатъчно основание да бъде спрян строежът. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова коментира спрения строеж на небостъргача "Златен век" в квартал "Лозенец".

АКТИВИТЕ НА КТБ И ДРУГИ БАНКИ ВЪВ ФАЛИТ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ПРОДАВАТ НЕПРОЗРАЧНО

Синдиците на банки в несъстоятелност ще имат възможност да продават безконтролно имуществото им при непрозрачни условия – с пряко договаряне и без първоначална продажна цена, ако не са успели да ги продадат 3 пъти на публична продажба. Това предвиждат приетите окончателно на второ четене промени в Закона за банковата несъстоятелност, внесени в парламента от депутати от ДПС и подкрепени от ГЕРБ.

ЗАДАВА СЕ НОВО ОТЛАГАНЕ НА BREXIT

Великобритания официално поиска ново отлагане на Brexit до 30 юни. Британският премиер Тереза Мей призова за отлагането в писмо до председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск. "Обединеното кралство предлага този период да приключи на 30 юни 2019 г. Ако страните са в състояние да го ратифицират преди тази дата, правителството предлага този срок да бъде прекратен по-рано", пише Мей.

ОТ 2009 ГОДИНА ЛИПСВАТ ЛЕКАРСТВА ЗА ОНКОБОЛНИ ДЕЦА, МЗ СЪЧУВСТВА

"През 2009 година лекарства изпадат от позитивния списък, през годините различни лекарства липсват от аптеките. Родителите пътуват в чужбина, за да ги закупят. Създадохме Сдружението през 2010 година и от тогава е битката ни за тези лекарства". Това обясни Симона Караиванова от Сдружението на родители с деца с онкохематологични заболявания във връзка с поредната ситуация, в която медикаменти за малките пациенти липсват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com