Новините: Най-важното за деня, 13 юни

4754
Новините: Най-важното за деня, 13 юни
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 13 юни.

КОМАНДИРЪТ НА АВИОБАЗА "ГРАФ ИГНАТИЕВО": ВАЛЬО ИМАШЕ 12 ЧАСА И 50 МИНУТИ НАЛЬОТ

Той разказа, че се е познавал с Валентин Терзиев от много отдавна, а работят заедно от 2005 г. "Вальо не беше, Вальо е! Той е човек изпълнен с добрина, с огромно сърце и много положителен. Успяваше да намери баланс, помагаше и намираше добра дума за всеки. За съжаление, в авиацията през определени периоди такива неща се случват и няма гаранция, че това няма да се повтори отново. Но ще преодолеем и тази мъка, която е поредното ни изпитание, и ще продължим напред. Аз съм командир на авиобаза и мой дълг е да връщам хората при семействата им", сподели генерал Русев.

БХРА: ПОСТАВЯНЕТО НА СТИКЕРИ ЗА ВАКСИНАЦИЯ Е ДИСКРИМИНАЦИОННО

"Стикерите за 100% ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите са дискриминационни и ще доведат до много и различни проблеми за бизнеса." В това са категорични от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). На първо място, натискът да се имунизират служителите на всяка цена води до отлив на персонал, което създава още един много сложен за решаване и опасен за бизнеса проблем, обясни заместник-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

РИЧАРД АЛИБЕГОВ: АКО ВАКСИНАЦИЯТА СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЩЕ СЕ ГУБИ ПЕРСОНАЛ

„Ако говорим за ресторантьорския бранш, 90% от клиентите вече са на открито и персоналът не е нужно да носи маски. Не е здравословно хората да стоят с тях по време на жегите. Отпадането на маските крие и риск, защото обществото може да остане с впечатление, че няма вирус и да реши да не се ваксинира. Тогава може да се окажем отново затворени през зимата”, каза Алибегов. По думите му, има неточности в очакваната заповед, които трябва да бъда уточнени преди тя да влезе в сила. Според него, трябва да се дефинира какво точно се има предвид под термина "малко заведение" и какво ще се случва, ако само един член на персонала, например, не е ваксиниран.

ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 У НАС ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАМАЛЯВАТ

Точно 81 са новите случаи на коронавирус в България за последното денонощие. Новорегистрираните към днешния 13-ти юни са с около 40 по-малко, по информация на Единния информационен портал за COVID-19. Най-голям брой заразени има в София област, където с COVID-19 са 27 души. Така, общо у нас от началото на пандемията до момента със заболяването са регистрирани 420 294-ма пациенти. От потвърдените с позитивен на коронавирус резултат общо 13 432-ма са медицински персонал.

СЕДМИЦАТА НА КОРОНАВИРУСА: ДОБРИТЕ НОВИНИ ПРОДЪЛЖАВАТ

Добрите новини около разпространението на коронавирус у нас продължават. Това показва седмичната статистика по отношение на пандемията. Случаите продължават да намаляват, но при по-малко направени тестове на седмична база.

ЕКСПЕРТ ОТ ЕМА ПРЕПОРЪЧВА ВАКСИНАТА ОТ ASTRAZENECA ДА НЕ СЕ ПОЛЗВА ЗА ХОРА НАД 60 Г.

Марко Кавалери - ръководител на отдела за здравни заплахи и стратегия за ваксинация на Европейската агенция по лекарствата (EMA) - смята, че употребата на ваксината от британско-шведската компания AstraZeneca за ваксинация срещу коронавирус при хора над 60 г. трябва да бъде прекратена.

ВЕСЕЛИН ТОДОРОВ ОТ "СИЕЛА НОРМА": НА ЗАГУБА СМЕ, НО ЩЕ ИЗПЪЛНИМ ПОРЪЧКАТА ЗА МАШИНИТЕ

Той обясни, че една машина струва около 4200 лева. Софтуерът е закупен и трябва да се плати за неговото обновяване. "Захванали сме се и въпреки, че ще загубим, ще изпълним ангажимента си. Поръчката ще бъде изпълнена на загуба за фирмата в размер на около 500 000 лева. "Подложени сме под натиск. Обвиняват ни, че съсипваме изборите на българските граждани. Можем да си позволим да загубим такава сума, затова ще го направим. Но няма как да издържим на загуба от 7 000 000 лева. Около 700 машини има готови в Амстердам и още 800 ще бъдат произведени до тази сряда, след което ще бъдат доставени, освен ако Централната избирателна комисия (ЦИК) не реши нещо друго през това време", посочи Тодоров.

КАКВО ОБЕЩАХА ЛИДЕРИТЕ ОТ Г-7 ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА НА ВЪРХА

Лидерите на страните от "Групата на седемте" (Г-7) подкрепят провеждането на летните Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио това лято в условията на пандемия. Информацията се посочва в комюникето, прието днес, 13-ти юни, след края на 3-дневната среща на върха на неформалното обединение на Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония в град Карбис Бей. "Потвърждаваме подкрепата си за домакинството на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио по безопасен начин, като символ на глобално единство за преодоляване на заболяването, причинено от коронавируса COVID-19", се казва в официално изявление.

БЪЛГАРИН СРЕД ЛЕКАРИТЕ, ПРЕВЪРНАЛИ СЕ В ГЕРОИ И ПОМОГНАЛИ НА ЕРИКСЕН

Лекарите, които помогнаха на Кристиан Ериксен, се превърнаха в големите герои на това Европейско първенство по футбол. Припомняме, че той колабира на терена по време на мача между Дания и Финландия и имаше опасност за живота му.

ЛЕКАР РАЗКРИ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО С КРИСТИАН ЕРИКСЕН

Френският кардиолог Лоран Шевалие, който е консултант на френската федерация по ръгби, заяви убедено, че датския национал Кристиан Ериксен е получил инфаркт по време на мача с Финландия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com