Новините: Най-важното за деня, 14 февруари

2345
Новините: Най-важното за деня, 14 февруари
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важното от днешната сряда (14 февруари).

БОРИСОВ: НЯМА ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ БЕЗ КОНСЕНСУС, ЦЕКО МИНЕВ Е СОБСТВЕНИК НА "ЮЛЕН"

Мога да се сърдя на "Обединени патриоти" защото им казах, че "няма да приемем Истанбулската конвенция с различни от вашите гласове". Конвенцията няма да влиза в Народното събрание, защото сега е в Конституционния съд. Никога не съм правил на инат, може би затова ме избират толкова пъти. Това заяви лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДЕЛОТО "КТБ" НЕ ТРЪГНА

Най-мащабното и с може би най-голяма важност дело в историята на България поне що се отнася за Прехода - това за фалита на КТБ, не успя да тръгне за трети път в Специализирания наказателен съд.

МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ПРЕКЪСВАНЕ НА ДЕЛОТО "КТБ"

Защитниците на собственика на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев могат да поискат спиране на делото в Специализирания съд. Това стана ясно след днешното заседание, на което делото отново беше отложено.

АНАНИЕВ: РАЗРАБОТВАМЕ ЧИСТО НОВА МЕТОДИКА ЗА СУБСИДИРАНЕ НА БОЛНИЦИТЕ

По думите му усилията на екипа на МЗ са насочени към оздравяване на държавните лечебни заведения, така че те да могат да работят в условията на спокойствие, предвидимост, апаратурна и кадрова обезпеченост, като успоредно с това гарантират качествена и навременна медицинска помощ.

ДОГОВОРЪТ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ ОФИЦИАЛНО Е В СИЛА

В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов на церемония в София външните министри на Република България и Република Македония Екатерина Захариева и Никола Димитров подписаха Протокола за размяна на ратификационните документи.

СЕМ ЩЕ МИСЛИ ОЩЕ ДАЛИ ДА НАКАЖЕ БНТ ЗАРАДИ КОШЛУКОВ

Предстои Съветът за електронни медии (СЕМ) да вземе решение дали ще наложи санкция на БНТ заради поведението на водещия на предаването "Още от деня" и програмен директор на БНТ1 Емил Кошлуков.

РАЗВИТИЕТО В БОРОВАН - ПЪЛЕН ОТКАЗ ДА СЕ ГОВОРИ КАКВО КОЛИЧЕСТВО БОЙ СЕ ЯДЕ

Караме се за отсъствията, за бягства от училища, защото събират фасове от улицата. Може да съм преминавала, лично не мога да твърдя на 100% - това каза заместникът на Людмила Петрова, досегашен временен управител на специализирания център за приемна грижа в Борован, която беше заснета на видео как бие деца-сираци.

НАД МИЛИОН БЪЛГАРИ НЕ РАБОТЯТ И НЕ МИСЛЯТ ДА РАБОТЯТ

1,3 млн. души в работоспособна възраст не се трудят и не си търсят работа. Това показват статистическите данни на НСИ за последното тримесечие на миналата година.

РЕГИОНАЛНИЯТ МИНИСТЪР СЧИТА, ЧЕ АВТОРИТЕТНО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ЦЕНАТА НА ТУНЕЛ "ЖЕЛЕЗНИЦА" Е ЛЪЖА

Около 60 пътни участъка в България се считат за критични и предпоставящи тежки катастрофи. Един такъв е на АМ "Тракия", където се извършва отводняване и ако се налага, ще има пресафалтиране. Това заяви регионалният министър Николай Нанков. 

АНГЕЛКОВА: СПЕКУЛИРА СЕ С ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ПИРИН

"Спекулира се с информацията за Пирин. Абсурд е 48% от територията на парка да се застрои. Това са София и Пловдив взети заедно." Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

КРИЗА ЗА КАДРИ В КУРОРТИТЕ, В СЛЪНЧЕВ БРЯГ НЕ ДОСТИГАТ 15 000 СЛУЖИТЕЛИ

Хотелиери и ресторантьори край морето панически търсят обслужващ персонал. Трудовите борси още не са стартирали, но отсега е ясно, че кадри няма, а дефицитът на работна ръка се задълбочава. Само за курорта Слънчев бряг не достигат 15 000 работници, заяви зам-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

УБИЙСТВО И САМОУБИЙСТВО В ПАМПОРОВО ТОЧНО ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН

Убийство и самоубийство е станало снощи в курортния комплекс Пампорово, съобщи репортер на Actualno.com. Около 23,25 часа на тел 112 е получено съобщение че на пътя между хотел "Стрийм ризорт" и вилно селище "Малина" на пътното платно в лек автомобил има труп на мъж и жена с кръв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com