X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 18 ноември

2033 1
Новините: Най-важното за деня, 18 ноември
Снимка: БГНЕС
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден. 

ХАСАН АДЕМОВ: ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ПЪРВИЯ ДЕН ОТ БОЛНИЧНИЯ Е НАПРАВЕНО ПО НЕЛЕГИТИМЕН НАЧИН

Предложението да не се плаща първия ден от болничния е направено по един нелегитимен начин от коалиционния съвет. Изведнъж се взима решение, което предизвика скандал. Защо това предложение не е обсъждано на Тристранния съвет по време на дискусията за Бюджет 2020?

РАДАН КЪНЕВ ОТРЕЧЕ ДА ОПИТВА ДА СПРЕ АМ "СТРУМА" ПРЕЗ КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ

В Европейския парламент има петиция от месните хора в Кресна, но нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не засяга околната среда, а призовава за защита на дребния бизнес – тема, която е важна и чувствителна за нас от център-дясното.

МИНАВАТ ЛИ НЕ ТОЧНО ПО ПРАВИЛАТА МИЛИОНИ ОТ БЮДЖЕТА НА МВР ЗА ПОРЪЧКИ?

Вафли "Боровец", кола "Дерби" и енергийна напитка "TAFF" ще бъдат доставени на пазителите на реда от МВР в нарушение на Закона за обществените поръчки. Това показва справка на страницата на Отдел "Обществено хранене" към Дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" на сайта на ведомството.

ВЕЛЕВ ЗА БОЛНИЧНИТЕ: КОРЕКТНИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ, ЧОВЕК БОЛЕДУВА ЕДИН ПЪТ В ГОДИНАТА

Болният щял да спечели, ако не получава обезщетение за първия ден от болничния си, продължава да твръди председателят на АИКБ Васил Велев. Той опита да обясни пред журналисти защо: „Според нас това предложение да се включат солидарно както работодателите, така и работниците, освен НОИ е добро и то е добро за хората, които всъщност са коректни и не злоупотребяват.

ПРОТЕСТИРАЩИ ИСКАТ РУМЕН РАДЕВ ДА СЕЗИРА КС ЗА ИЗБОРА НА ИВАН ГЕШЕВ

Пореден протест срещу избора на Иван Гешев за нов главен прокурор се състоя в центъра на София. Неправителствената организация "Инициатива правосъдие за всеки" и гражданско сдружение "Боец" организираха шествие до президентството с настояване държавният глава Румен Радев да сезира Конституционния съд заради прегласуването на Гешев за обвинител номер едно от висшите магистрати през миналата седмица. 

ГЕШЕВ: НЯМА ДА СЕ ИЗВИНЯВАМ

Прочетох, че някой иска да се извиня. Не смятам да се извинявам на някой за това, че този някой няма чувство за хумор. А иначе, дай Боже, и мен така да ме заплашват – че ще имам блестяща политическа кариера. Това обяви Иван Гешев, който преди дни беше преизбран от Висшия съдебен съвет (ВСС) за главен прокурор, по повод призива да се извини на съдия Атанаска Дишева, предава БГНЕС.

НАД 3200 ЛВ. СА НУЖНИ НА 4-ЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО ЗА МЕСЕЦ В СОФИЯ

За София издръжката на 4-членно семейство е 3259 лева. За едно лице необходимите средства са 815 лева. 2472 лева е издръжката на живот за четиричленно домакинство към края на септември, отчетоха от Института за синдикални и социални изследвания на КНСБ.

СЛЕД ЗАКОНОВИ ПРОМЕНИ: ТЕЛК ЛИШИ ТЕЖКО БОЛНО ДЕТЕ ОТ ПОМОЩИ

Скандално решение е взел един от съставите на ТЕЛК в Пазарджик. Оказва се, че експертната комисия взема важни решения, свързани с тежки диагнози, без да има на разположение съответния специалист.

ПРОФ. РАДОСЛАВ ГАЙДАРСКИ: КАТЕГОРИЧНО ЩЕ ИМА НАКАЗАНИ ЗА СМЪРТТА НА 3-ГОДИШНОТО ДЕТЕ

"Категорично ще има наказани за случая с починалото дете след проверката. Това заяви бившият министър на здравеопазването проф. Николай Гайдарски и допълни, че според него става въпрос за лични грешки.

ЕКСПЕРТ: ЯЗОВИР "СТУДЕНА" Е ИЗТОЧЕН БЕЗОГЛЕДНО

Шефът на ВиК и министърът на регионалното развитие и благоустройството - ресорният зам.-министър - това са лицата, отговорни за водната криза в Перник. Това е мнението на хидроинженера инж. Георги Георгиев. Той обясни, че на ВиК дружеството са възложени операторските функции по експлоатиране на ВиК системата, а на министъра да координира дейностите в национален мащаб.

ЗАЩО ПОЛОВИН ГОДИНА ПРОКУРАТУРАТА РАЗМОТАВА "АЛО, БАНОВ СЪМ"?

Вече половин година прокуратурата държи на трупчета проверката по случая "Ало, Банов съм", свързан с министъра на културата Боил Банов и записите, огласени от депутата Елена Йончева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    С всеки изминал ден в българия става все по зле и по зле и по зле и по зле...некви идиоти от неква балканка реват срещу магистрала хемус по река вит,тея идиоти да връг в гората аз искам да има магистрали....вижте италия,австри,швейцария,германия,унгария,испания,белгия,франция,холандия кви магистралк имат ама не реват за урвите дд ги сриват.