Новините: Най-важното за деня, 19 декември

3242
Новините: Най-важното за деня, 19 декември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните акценти от днешния 19 декември, сряда.

НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ ПАК ПУСНАХА ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА

Спецсъдът пусна под домашен арест отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. От спецсъда уточниха, че реално по-леката мярка трябва да влезе в сила след 3 дни.

ПРЕЗИДЕНТЪТ КАЗА "НЕ" НА АРЕСТИ ЗА 48 ЧАСА БЕЗ НИКОЙ ДА ЗНАЕ

Държавният глава упражни правомощието си и върна за ново обсъждане в Народното събрание скандалните според мнозина разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с които се изменят норми в Наказателно-процесуалният кодекс.

САЩ ЩЕ ИЗТЕГЛЯТ ВОЙСКИТЕ СИ ОТ СИРИЯ

САЩ изтеглят войските си от Сирия. Американските власти заявиха, че изтегляне на силите e в ход, след като президентът написа в социалната мрежа Twitter, че унищожаването на „Ислямска държава“ е била единствената причина САЩ да бъдат там. А тази цел била изпълнена.

ЗАПОЧВА СТРОЕЖ НА ПЕДИАТРИЧНА БОЛНИЦА, "ЛОЗЕНЕЦ" ОТИВА КЪМ СУ

Университетска болница „Лозенец“ ще отиде към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното заседание на кабинета. Паралелно с това започва изграждането на многопрофилна педиатрична болница.

ПЕТКОВА: БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПРОМЕНЯ СТРУКТУРАТА НА ЕНЕРГИЙНИЯ ХОЛДИНГ

България няма намерение да променя структурата на Енергийния холдинг под чиято шапка влизат газовите дружества „Булгаргаз” и „Булгатрансгаз”. Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. 

НЕНО ДИМОВ ОТКАЗА ДА ГОВОРИ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ПРИ ЖИРАРДЕЛИ И "ЮЛЕН"

Нямам знанието да мога да кажа – така екоминистърът Нено Димов отговори на въпрос няма ли конфликт на интереси, ако афиширалият се официално като собственик на "Юлен" велик скиор Марк Жирардели е бил съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.

ПАВЛОВА НЕ ВИДЯ ГОЛЕМИ НЕУСПЕХИ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО, НЕ СЧЕТЕ И ПАКЕТ "МОБИЛНОСТ" ЗА НЕУСПЕХ

Колкото и нескромно да звучи, България успя да затвори най-много досиета от Триото – от 105 досиета успяхме да придвижим или затворим 78. Сигурно можеше и повече – така вече бившият министър за европредседателството Лиляна Павлова отговори на въпрос на журналисти. Все пак Павлова посочи един вид "неуспехи" т.е. какво би искала да постигне повече – общоевропейско решение по темата за единната европейска система за миграцията.

МАЛКИТЕ АПТЕКИ У НАС СА ГОТОВИ НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ РЕШЕНИЕ НА НЗОК

Идеята за премахването на таксата от 2 лв. за обработката на протоколите на скъпоструващите лекарства, която в момента НЗОК плаща на аптеките, е за да насочи пациентите към точно определени вериги. С това предложение се обслужва нечий корпоративен интерес и не е в интерес на пациентите.

БРОЯТ НА ДЕЦАТА С ХРАНИТЕЛНО НАТРАВЯНЕ ВЪВ ВАРНА ВЕЧЕ Е 97

Децата, които се натровиха с храна след коледно парти в морската ни столица, вече са 97. Малчуганите се оплакват от главоболие, повръщане и диария след като са празнували във варненско заведение.

ЕС И ИТАЛИЯ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА БЮДЖЕТА

Европейският съюз и Италия постигнаха споразумение за бюджета на страната за 2019 г., което означава, че Европейската комисия няма да започне процедура за санкции срещу Рим.

КМЕТЪТ НА ПЛОВДИВ ЗА РИТУАЛА С ПРАСЕТАТА: ОТ ПЪРВИЯ МОМЕНТ ТОВА БЕ ЕДНА ПРОВОКАЦИЯ

"Категорично не смятам изказването си за грешка. Смятам, че именно то продиктува всички тези дебати за и против подобно събитие. От първия момент това бе една провокация, чиято цел бе да чуем мненията по този въпрос". Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по повод последвалите реакции на неговото изказване в залата на общинския съвет вчера относно ритуала пред сградата на местната администрация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com