Новините: Най-важното за деня, 21 юли

2049
Новините: Най-важното за деня, 21 юли
Снимка: БГНЕС

Силно земетресение удари Егейско море, адвокатите на Цветан Василев прехвърлиха топката за фалита на КТБ в ръцете на прокуратурата, прекратява се строителството на Калиакра, майка уби невръстното си дете в Стамболийски, а Сотир Цацаров поиска имунитета на депутат от ГЕРБ.

Тези и други акценти редакционният екип на Actualno.com събра за вас в петъчния вечер бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния 21 юли.

СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ УДАРИ ЕГЕЙСКО МОРЕ, ИМА ЗАГИНАЛИ

Изключително силен трус разтърси гръцкия остров Кос, който стана известен покрай бежанската криза с множеството приети мигранти. Двама души са загинали след земетресението, което е 6,7 по Рихтер, като информацията е потвърдена от кмета на Кос.

АДВОКАТИТЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ: ПРОКУРАТУРАТА СЪБОРИ КТБ

Активното действие на прокуратурата събори КТБ. Това заяви Христо Ботев - адвокат на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев след като прокуратурата представи обвинителния акт по делото. Цветан Василев иска много да се върне в България и да се защитава в съда, но ние нямаме никакви гаранции, че ще има справедлив процес.

Очевидно е, че по онова време Цветан Василев е имал изключителната способност да се обгражда с боклуци, стана ясно от думите на другия адвокат на Цветан Василев, Константин Симеонов, в ефира на bTV.

СПОРЕД РЕГИОНАЛНИЯ МИНИСТЪР ВИНЕТКИТЕ ЗА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ МОЖЕЛО ДА ПОЕВТИНЕЯТ

Винетките за леки автомобили може да поевтинеят. Това заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков на специализиран форум в София.

Според Нанков поевтиняване може да има посредством съкращаване на разходи - например разходите за разпечатване, разпространение, съхранение, брак, които се включват в стойността на стикера. Но те ще се спестят с въвеждането на електронните винетки, уточни миистърът.

ДСБ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ РАБОТАТА НА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ" Е ЗАСТРАШЕНА ЗАРАДИ "ПАРТИЙНА ХРАНИЛКА"

Има риск отново да заприличаме на дискотека, ако не бъдат взети мерки. Това обяви председателят на ДСБ о.з. ген. Атанас Атанасов, визирайки проблеми с предприятието "Водноелектрически централи" (ВЕЦ) и по-конкретно ВЕЦ - Пловдив.

От ДСБ предупредиха, че ВЕЦ-овете и ПАВЕЦ-овете в България обезпечават работата на АЕЦ Козлодуй при излишък в системата е ключово те да работят без проблем, а това е под въпрос заради състоянието на "Водноелектрически централи".

ПРОИЗВЕЖДАМЕ НАД 10% ОТ ФАЛШИВИЯ АЛКОХОЛ, ХВАНАТ ПО ГРАНИЦИТЕ НА ЕС

България е източник на почти 11% от фалшифицираните алкохолни продукти, заловени през 2016г. по външната граница на Европейския съюз при опит да бъдат внесени или изнесени от единния пазар. От България са потеглили и над 80% от спрените имитации на други напитки. 

ДЕПУТАТЪТ ОТ ГЕРБ, НА КОГОТО ЦАЦАРОВ ПОИСКА ИМУНИТЕТА, СЕ ОТКАЗА ДОБРОВОЛНО ОТ НЕГО

Отказвам се от имунитета си доброволно. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Живко Мартинов във връзка с искания му имунитет от главния прокурор Сотир Цацаров. А причината за искането на депутатския имунитет - използвал името на премиера Бойко Борисов, за да се "сдобие" с с 4 тона суджук, 60 кг кайма и филе "Елена".

БОРИСОВ ЗАПОЧНА ЧИСТКА В ГЕРБ, ЗАРАДИ СКАНДАЛА СЪС СУДЖУКА

Бойко Борисов разпореди на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов да предприеме незабавни действия за информиране на Изпълнителната комисия с предложение за освобождаване на всички членове областното ръководство на партията в Добрич.

МАЙКА УБИ НЕВРЪСТНОТО СИ ДЕТЕ В СТАМБОЛИЙСКИ

Дете на година и 10 месеца е открито мъртво в Стамболийски. Най-вероятно смъртта е настъпила на 18/19 юли. По първоначални данни майката е от ромски произход, а детето е задушено от нея с чорап.

В АСЕНОВГРАД СЪБОРИХА ПОСТРОЙКИ В РОМСКАТА МАХАЛА БЕЗ ДА КАЗВАТ ПУБЛИЧНО ПРЕДВАРИТЕЛНО (ВИДЕО)

Точно 16 незаконни постройки бяха премахнати в квартал "Лозница" тази сутрин, твърдят от Община Асеновград пред кореспондента на Actualno.com в града. Официално предварително съобщение за акцията нямаше.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com