Новините: Най-важното за деня, 26 ноември

3285
Новините: Най-важното за деня, 26 ноември
Снимка: Getty images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 26 ноември.

БОРИСОВ ПРЕДЛАГА ДА СЕ ЗАКРИЕ АГЕНЦИЯТА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА

"Възложил съм на ресорните министри да мислят как да закрием ДАБЧ (Държавната агенция за българите в чужбина - бел. ред.)". Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание, проведено на 21 ноември 2018 г., става ясно от стенограмата на заседанието.

РУСКО-УКРАИНСКАТА КРИЗА, ПРЕД РИСК ОТ ГОЛЯМ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ (ОБОБЩЕНИЕ)

При безпрецедентен инцидент Русия използва оръжия срещу украински кораби, за които твърди, че са навлезли незаконно в нейни води, преди руски бойци да се качат на борда им и да ги претърсят, съобщи службата за сигурност ФСБ.

КАКВО СБЛИЖИ ВМРО И ДПС - НОВИЯТ ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА

Специална работна група към вътрешната парламентарна комисия ще се заеме с неяснотите в проекта за изменения в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ). Това съобщи в интервю за Actualno.com депутатът на ВМРО от парламентарната група на Обединените патриоти Александър Сабанов.

КИЕВ ВЪВЕДЕ ДВУМЕСЕЧНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ, НАПРЕЖЕНИЕТО С МОСКВА РАСТЕ

Държавният глава Петро Порошенко подписа указ по решението на Съвета за национална сигурност за въвеждане на военно положение в Украйна, съобщиха от прессекретариата на президента.

ИВАНЧЕВА: АКО ОПИШЕМ ВСИЧКИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА В АРЕСТА ЩЕ НАПЪЛНИМ НЯКОЛКО ТОМА

Бившият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева призова медиите да бъдат допуснати до килията й в столичния арест на ул. "Майор Векилски", за да опровергае твърденията на ръководството на ГД "Изтърпяване на наказанията" за състоянието на обекта.

ЕДИН ЗАГИНА, А ЧЕТИРИМА СА ТЕЖКО РАНЕНИ СЛЕД ТЕЖКА КАТАСТРОФА

Един човек загина, а четирима са в тежко състояние след тежка катастрофа на пътя Разград-Шумен, близо до разклона за село Гороцвет.

МАНОЛОВА: СЪС ЗАКОН ЗА ВОЕННИТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТЛАГА ЕЛЕКТРОННАТА САМОЛИЧНОСТ

Министерският съвет е внесъл проектозакон за преминаване и пребиваване на чужди съюзнически въоръжени сили на територията на България, в преходните и заключителни разпоредби на който се предлага отлагане на електронната идентификация (вместо 1 януари, 2019 година, срокът става 1 януари, 2020 година), съобщи омбудсманът Мая Манолова на дискусия за електронното и машинното гласуване, организирана от "Движение България на гражданите" (ДБГ).

НА ЛОВ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ОТ "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" - С ЦЕСИИ, "ПОДПИСАНИ" С ПАЛЕЦ

Превръщат ли адвокатски кантори мъката на неграмотни хора по загинали в пътни катастрофи роднини в пари предимно за себе си? Темата се превърна във фокус и за председателя на Висшия адвокатския съвет Ралица Негенцова.

СИТУАЦИЯТА В АЗОВСКО МОРЕ НЕ ПРИТЕСНЯВА БЪЛГАРИЯ, УВЕРИ ПЕТКОВА

Енергийната сигурност на България е гарантирана и към този момент няма никакви притеснения заради ситуацията в Азовско море. Това каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, предаде агенция "Фокус".

КФН УСПОКОЯВА - ПРИ "БОНУС - МАЛУС" 8 ОТ 10 ШОФЬОРИ ЩЕ СА С ПО-ЕВТИНА "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ"

8 от 10 шофьори в България (78%) ще карат при по-евтина застраховка "Гражданска отговорност", а останалите двама - при по-скъпа. 44% пък щели да имат максимално най-евтината "Гражданска отговорност". Това показват изчисленията на Комисията по финансов надзор (КФН) що се отнася до системата "бонус - малус", която беше обсъдена днес (26 ноември). Припомняме, че в началото на ноември беше пусната проектонаредба за въвеждане на "бонус - малус".

РУМЕН РАДЕВ: НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ ДА СЕ НАМАЛИ ОТЛИВЪТ НА ХОРА ОТ АРМИЯТА

"Армията продължава да се топи, а все още не намираме необходимата политическа воля и ресурси да се прекрати отливът на хора." Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в тържественото си слово по повод отбелязването на 140 години от началото на военното образование в България и откриването на първото военно училище, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ОБЯСНИ ЗАЩО Е КАЗАЛ, ЧЕ ВСИЧКИ ОТ БСП СА ЗА РАЗСТРЕЛ

"Не мисля, че има нещо, което би трябвало да бъде повод за извинение или съжаление. БСП се обяви за наследник за БКП. БКП е партията, която през 1946 г. извърши национално предателство, отродявайки македонските българи и опитвайки се да предаде една територия на Македония. И когато обсъждахме тази тема, казах, че тези, които са извърши национално предателство, са за разстрел. Явно се припознават в хората, които са го извършили". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Евгения Чаушева от Actualno.com е сред носителите на наградите "Рицар на книгата"

Ето кога изплащат великденските добавки и кога пенсиите за май

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com