Новините: Най-важното за деня, 27 август

5859
Новините: Най-важното за деня, 27 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 27 август, вторник.

БОЙКО БОРИСОВ: ИЗБОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ МНОГО ПОДЛИ, СПЕЦИАЛНО ЗА СОФИЯ

Винаги ни е било приятно на ГЕРБ да работим със СДС. Никога не сме делили партиите на големи и малки, а на стари и най-вече на партии с ценности. Предлагаме направено срещу популизъм. Специално за София, мисля, че ще бъдат много подли тези избори - заради установената практика да се прилепва към някоя партия или някой кандидат. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция заедно с лидера на СДС Румен Христов и кмета на София Йорданка Фандъкова.

НИНОВА ОБЯВИ ШИРОК ФРОНТ СРЕЩУ МОДЕЛА "ГЕРБ" В ОБЩИНИТЕ

„Целта е ясна – най-широк фронт с всеки, който иска да промени модела на феодалното управление на ГЕРБ в общините“, заяви лидерът на левицата и уточни, че БСП ще разчита не само от партии, но и на граждански сдружения и хора, „на които им е омръзнало да се правят ремонти на ремонтите, да газят кал, да дишат най-мръсния въздух, да не могат да си заведат децата на детска градина.

ДЕМОДЕ ИЛИ НЕ Е РОДНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЗА АХМЕД ДОГАН?

Впечатляващият имот в парк Росенец в Бургаско, за който никое официално лице не смее да каже официално дали е на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, се разраства – това показват снимки от Google Earth. През тази, 2019 година, имотът, който се намира на нос "Чукалята", продължава да се разраства. Кеят, който го обслужва, вече е видимо по-голям – поне три пъти. Ясно се виждат покривите на две къщи, а пред тях има площадки, както и бяла кула. Всичко това изникна за няколко години, като историята на Google Earth показва, че строителната дейност тръгва от 2014 година.

ТРУПОВЕ НА МЪРТВИ КРАВИ ОТКРИХА В РИЛА

Трупове на 7 мъртви крави са открити от турист в Рила. Той е информирал за находката кмета на село Бистрица Кирил Огненски, който от своя страна сезирал институциите.

УЧИТЕЛИ СЕ ОПЛАКАХА ОТ МИЗЕРНИ УСЛОВИЯ В ХОТЕЛ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Учители се оплакаха от мизерни условия в хотел на морето, където са настанени. Преподавателите отишли на обучение по проект за повишаване на квалификацията, но били изненадани от условията в хотела в Слънчев бряг. "Почувствахме се унизени. Настанени в детски лагер, със сръбско озвучаване, 20 кв. метра и бели пластмасови столове, за 20 души - "конферентна зала", разказа пред Actualno.com Станимира Мушакова, преподавател в пловдивско училище.

ИЗСЛЕДВАНЕ: МНОЗИНСТВОТО В СОФИЯ ИСКА ФАНДЪКОВА И СЪЩЕВРЕМЕННО НОВ КМЕТ

46% от интервюираните смятат, че София се развива по-скоро лошо или много лошо в последните години, 18% са на мнение, че София се развива по-скоро добре или много добре. Малко над една трета отбелязват, че столицата се движи със средни темпове на развитие. Това показват данни от проучване на "Галъп интернешънъл".

КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА НОВОТО ПРИСТАНИЩНО БИЖЮ НА ИСТАНБУЛ?

Турският мегаполис Истанбул работи върху осъществяването на огромен пристанищен проект, който допълнително ще стимулира туризма в града и ще увеличи приходите от туристическите дейности. "Галатапорт" е един от най-големите крайбрежни проекти в света, а целта му е да превърне Истанбул в една от топ круизните дестинации. Пристанището ще има капацитет да посрещне 25 млн. посетители годишно, включително 7 млн. чужденци.

ИВАН КОСТОВ ТВЪРДИ, ЧЕ ОТ НАП ГО РАЗСЛЕДВАТ ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ И ГЕШЕВ

"След две данъчни ревизии, екип на НАП стигна до абсурдното твърдение, че мои и на съпругата ми парични средства не са наши, въпреки че ние сме ги декларирали като заем и никога не са предизвиквали някакъв проблем". Това обяви бившият министър председател Иван Костов в интервю за bTV.

ПУТИН: ДОСТАВКИТЕ ПО "ТУРСКИ ПОТОК" ЩЕ ЗАПОЧНАТ В КРАЯ НА 2019 Г.

Руският президент Владимир Путин заяви, че доставките на руски газ по "Турски поток" в Турция ще започнат до края на тази година.

СИРИЙСКИТЕ КЮРДИ СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ ТУРСКАТА ГРАНИЦА

Кюрдските власти в североизточната част на Сирия заявиха, че силите им са започнали да се изтеглят от аванпостовете по турската граница след сделката между САЩ и Турция за буферна зона там, предаде AFP, цитирана от БГНЕС. Те казаха, че операцията по „първите практически стъпки - в района на Рас ал Айн - за премахване на някои земни могили и изтегляне на група от (кюрдски) народни защитни единици и тежки оръжия“, е започнала в събота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com