Учители се оплакаха от мизерни условия в хотел в Слънчев бряг (СНИМКИ)

27268
Учители се оплакаха от мизерни условия в хотел в Слънчев бряг (СНИМКИ)
Снимка: Станимира Мушакова

Учители се оплакаха от мизерни условия в хотел на морето, където са настанени. Преподавателите отишли на обучение по проект за повишаване на квалификацията, но били изненадани от условията в хотела в Слънчев бряг.

"Почувствахме се унизени. Настанени в детски лагер, със сръбско озвучаване, 20 кв. метра и бели пластмасови столове, за 20 души - "конферентна зала", разказа пред Actualno.com Станимира Мушакова, преподавател в пловдивско училище.

Педагозите са възмутени от условията във въпросната база, която всъщност носи името Младежки център Sunny Land и е към хотел Sunny View Central. Според тях, условията са били под санитарния минимум, а храната - изключително лоша. "Поне да ни кажат какво точно ни сервират, тъй като не се разбира", недоумява още Мушакова. Нейната колежка Мая Иванова разказа също така, че групите учители, които са били по-рано на обучението, са предупредили пловдивските преподаватели, че условията не са добри. Потърпевшите се чудят и защо, при положение че от три месеца различни групи преподаватели се редуват на обучение на това място, никой досега не е подал сигнал.

Учителите споделиха още, че са ги настанили в стаи с по 3 или 4 легла, които всъщност представлявали двойни мръсни матраци. Педагозите разказаха, че в младежкия център са отседнали и юноши на спортен лагер.

Мая Иванова сподели за случай, в който заедно с още трима свои колеги засяда в асансьор в базата. Тя изрази възмущение, че едва на 30-та минута се е отзовал техник, който да ги изведе от авариралото съоръжение.

Гледните точки на туроператора и хотела

Actualno.com потърси за коментар туроператора, който е организирал пътуването и настаняването на учителите по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж". По думите на Ефрем Ефремов, управител на фирмата "Пролог 2015" ООД, до този момент до него не са достигали оплаквания за условията в хотела. Той обясни, че фирмата му се стреми съобразно отделените средства по оперативната програма да направи максималното за учителите.

Във връзка със засядането в асансьора Ефремов отбеляза, че е предупредил, че асансьорът е малък и в него не трябва да се качват повече от трима души. Според Ефремов техник е пристигнал на 12-та минута от подаването на сигнала за инцидента. По отношение на шума управителят поясни, че до 23:00 часа се преустановяват всички веселби на открито, както е по наредба. Ефрем Ефремов подчерта, че досега са били направени 12 проверки от представители на оперативната програма и Министерството на образованието и науката, като още веднъж заяви, че се старае да предложи максималното спрямо наличното финансиране. 

Междувременно наша проверка в сайта на Туристическото ведомство установи, че "Пролог 2015" има застраховка "Отговорност на туроператора" с "Евроинс", валидна до 11.01.2020 г.

Същевременно от младежкия център Sunny Land заявиха, че няма човек от лятното обучение за учители, който да не се храни в ресторанта на базата. Оттам все пак признаха за отделни случаи на оплаквания по отношение качеството на храната. Що се касае до случая с асансьора, от младежкия център бяха категорични, че той е бил претоварен.

А потърпевшите педагози с ирония констатират, че "тези условия очевидно са подходящи само за учители и деца".

По темата работи Румен Скрински

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com