Новините: Най-важното за деня, 28 февруари

5568
Новините: Най-важното за деня, 28 февруари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешната сряда (28 февруари).

БИВШ ЧЛЕН НА КЕВР ХВЪРЛИ ОЩЕ ЕДНА СЯНКА ВЪРХУ "ИНЕРКОМ"

Без знанието на министър-председателя няма как да се случи, особено като се има предвид посещението на премиера на Чехия на 22 януари. Очевидно са говорили нещо, което Бойко Борисов не е счел за нужно да съобщи. Това заяви бившият член на КЕВР Еленко Божков.

БОРИСОВ ЗАСЕГА СЕ КРИЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА ПО ТЕМАТА "ЧЕЗ"

Депутатите отказаха да призоват премиера Бойко Борисов в Народното събрание, за да отговори на въпроси около сделката за продажбата на "ЧЕЗ България".

ЧЕРВЕНИ ДЕПУТАТИ: ББР Е ЗАМЕСЕНА В СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ

Българската банка за развитие (ББР) участва в сделката за ЧЕЗ. Това заявиха депутати от БСП, начело с Жельо Бойчев и Таско Ерменков, по време на изявление от парламента.

РУМЕН РАДЕВ: В СКАНДАЛА С ПРОДАЖБАТА НА ЧЕЗ ЖЕРТВАТА НЕ Е ВЛАСТТА (ВИДЕО)

Зададох въпроси, чух даже закани към някакви гадове. Според мен в скандала с продажбата на ЧЕЗ жертвата не е властта. Това заяви президентът Румен Радев в пореден коментар относно сделката за продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ.

ЧЕЗ И ЕВН ИЗПРАЩАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ДО КЕВР ЗА ПРОМЯНА НА ЦЕНИТЕ НА ТОКА*

Най-обсъжданото дружество у нас в последните дни - ЧЕЗ, обяви, че ще подаде заявление до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за промяна на цените на тока. Същото направи и друго от ЕРП-тата у нас - ЕВН.

ВЕСТНИКЪТ НА ЧЕШКИЯ ПРЕМИЕР: БАБИШ НЕ Е ПРАЩАЛ ДОКУМЕНТИ НА БОРИСОВ ЗА ЧЕЗ

Чешкият премиер Андрей Бабиш е отказал да изпраща документи относно продажбата на българския бизнес на чешкият енергиен гигант ЧЕЗ на българския си колега Бойко Борисов. Това пише в днешен материал изданието "Лидове новини".

МС: ИНФОРМАЦИЯТА ЗА СДЕЛКАТА С ЧЕЗ Е ИЗПРАТЕНА ПО ИМЕЙЛ ОТ ЧЕШКИЯ ЗАМ.-ФИНАНСОВ МИНИСТЪР

От правителствената пресслужба съобщиха че информацията за сделката на ЧЕЗ е била изпратена от чешки зам.-министър на финансите до съветник на българския премиер.

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ СЕ ЯВИ В СЪДА ЗА ДЕЛОТО "КТБ", НО САМО ЧРЕЗ ПИСМО

Цветан Василев се яви пред Специализирания наказателен съд в България по делото "КТБ", но задочно. Той даде изявление чрез писмо, прочетено от адвоката му Константин Симеонов.

ОБЩИНАТА НЕ УБЕДИ СОФИЯНЦИ, ЧЕ ЗАМЪРСЯВАНЕТО ЩЕ НАМАЛЕЕ, АКО ГОРИ ОТПАДЪЦИ

Да изтегли ли Столична община заем от 67 млн. евро за изграждане на инсталация в "Топлофикация София" за изгаряне на отработен отпадък и какво ще е замърсяването на въздуха в столицата от един такъв ход? Това бяха основните въпроси по време на обществено обсъждане в Общинския съвет, което беше съпътствано от скандали, крясъци и обвинения.

КАРАКАЧАНОВ ОБВИНИ ЗАКОНА ЗА СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ, ПОДКРЕПИ БОРИСОВ ЗА "ГОТВЕН ПРЕВРАТ"

Опозицията и този път се опита да използва скандала с ЧЕЗ, за който правителството, подчертавам, няма никаква вина. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com