Новините: Най-важното за деня, 28 ноември

6952
Новините: Най-важното за деня, 28 ноември
Снимка: БГНЕС

Зимна обстановка в цялата страна, скандално решение на ВСС за върховните съдии и данни за икономическото благосъстояние на отделните области у нас. Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 28 ноември.

В ПЛОВДИВ СЕ СЪЗДАВАТ ПОВЕЧЕ РАБОТНИ МЕСТА, ОТКОЛКОТО В ЦЯЛА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ

В област Пловдив се създават повече работни места, отколкото в цяла Северна България. Това е един от изводите на изследването "Регионални профили: показатели за развитие 2017", изготвено от Института за пазарна икономика (ИПИ), което беше представено днес.

ПУСНАХА СВЪРЗАНИЯ С ИДИЛ АХМЕД МУСА ПОД ГАРАНЦИЯ

След 3 години в затвора, Ахмед Муса Ахмед днес беше пуснат под парична гаранция от 7 500 лева. Той е подсъдим по делото за проповядване на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация „Ислямска държава”.

РУСКОТО ПОЛИТИЧЕСКО ПРОНИКВАНЕ: ПУТИН ОБРЪЩА ПОГЛЕД КЪМ ЮЖНА ЕВРОПА

Създателите на политики отвъд Атлантическия океан трябва да са наясно с дълбочината и ширината на операциите за влияние на Кремъл и със заплахите, които тези дейности представляват за трансатлантическата сигурност.

ВСС ПОЗВОЛИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ СЪДИИ ДА СТАВАТ ПО-ЛЕСНО РЪКОВОДИТЕЛИ

Върховните съдии и всички магистрати от висшите нива на съдебната система няма да бъдат атестирани, когато кандидатстват за ръководна позиция в структура на по-ниско ниво. Това реши съдийската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС). Всички останали кандидати обаче ще бъдат атестирани.

ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ: ПРАВИТЕЛСТВОТО БЪРЗА С ПЛАНОВЕ ЗА МАСОВИ СТРОЕЖИ И СЕЧИ В ПИРИН

Правителството бърза да приеме промени в концесионния договор на ски зона Банско, както и в сега действащия план за управление на Национален парк "Пирин", които да подготвят почвата за мащабните сечи и строителство за новата 5 пъти по-голяма ски зона.

ВСЕ ПОВЕЧЕ ФАЛШИВИ СИГНАЛИ ЗА ЗАКЪСАЛИ АВТОМОБИЛИ СЕ ПОДАВАТ В АПИ

В последно време започна подаването на фалшиви сигнали за закъсали автомобили и задръствания и в момента, в който се подаде такъв сигнал, ние трябва да реагираме мигновено.

ГНЯВ СРЕЩУ ГОТВЕНОТО ШОКОВО НАМАЛЕНИЕ НА СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА

Партиите в парламента ще получават по 11 лева на глас, а тези, които са извън парламента, но са минали границата от 1% от участвалите на последния парламентарен вот – по 1 лев на глас. Това гласи приета поправка в Закона за държавния бюджет от Комисията по бюджет и финанси.

СИНОДЪТ НЕ ВЗЕЛ КРАЙНО РЕШЕНИЕ ЗА МАКЕДОНСКАТА ЦЪРКВА ЗАРАДИ ОПАСНОСТ ОТ РАЗКОЛ

Ако ние направим едностранно това, което иска Македонската православна църква (МПЦ), има опасност и ние да попаднем под схизма. Това стана ясно от думите на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

РЕКОРДЕН РЪСТ НА ЖАЛБИТЕ СРЕЩУ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ

Сериозен скок при жалбите от потребителите на застрахователни и други небанкови финансови услуги.

ЧОВЕК С ТРИ ПРИСЪДИ СИ ПРИЗНА В ЕФИР, ЧЕ Е ЗАПЛАШВАЛ ЖУРНАЛИСТКА

Наистина съм заплашвал журналистката Мария Димитрова, но не с убийство. Това заяви с крайно объркани и противоречащи си думи криминално проявеният Манчо Ковачев във връзка със скандален случай с журналистическо разследване за наркотрафик във Враца.

ОТ ДОГОДИНА: БЕЗ ДИСКРИМИНАЦИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕТО НА ПЪРВОЛАЦИ

Местоработата на родителите, дори тя да е в непосредствена близост до училището, вече няма да носи предимство при приема на децата им в първи клас.

ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗБЪРЗА ДА ПАЗИ СЪС ЗАКОН ИМОТИ, ЗА КОИТО НЕ СЕ ГРИЖИ И МОЖЕ ДА ЗАГУБИ

Искане за спешна промяна на Закона за собствеността е пуснато за обществено обсъждане. Причината – изтичането на срока, в който не важи придобивната давност по отношение на държавни и общински имоти, предвиден през 2006 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com