Новините: Най-важното за деня, 4 април

5807
Новините: Най-важното за деня, 4 април
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешната сряда, 4 април.

ПРЕДИ МЕСЕЦИ ИМАЛО ДВА СИГНАЛА ЗА БЯГСТВОТО ОТ СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР

Ръководството на Софийския затвор преди около 2 месеца е получило два сигнала за готвено от Владимир Пелов бягство, твърдят източници на bTV. На тези сигнали обаче не е обърнато никакво внимание.

ВАЛЯТ ОСТАВКИ ЗАРАДИ СЛУЧАЯ С ИЗБЯГАЛИТЕ ЗАТВОРНИЦИ

Временно преназначеният на длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началникът на затвора в София Петър Кръстев подадоха оставки, съобщиха от правосъдното министерство.

БЯГСТВО ОТ СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР - СНАБДЯВАШ СЕ С ПИСТОЛЕТ И НОЖ, ГОНИ ТЕ САМО ЧИСТАЧКАТА

Свидетел разказа как са избягали двамата рецидивисти от Софийския централен затвор. Според показанията, двамата били въоръжени – с пистолет и нож. По официална информация са произведени три изстрела, а свидетелят разказа, че имало викове "въоръжени са", хората тичали и залягали.

НОВ ЩРИХ НА БЯГСТВОТО - СЛУЖИТЕЛ ГИ ПУСНАЛ ПРЕЗ КЛЮЧОВА ВРАТА

Не е ясно защо служител в Софийския централен затвор отваря вратата, която разделя помещението за свиждания и външния коридор, от който идват посетители, които имат свиждане с излежаващи присъдите си затворници.

ТЕМАТА С ИЗБЯГАЛИТЕ ЗАТВОРНИЦИ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА

Министрите на правосъдието Цецка Цачева и на вътрешните работи Валентин Радев ще бъдат изслушани в Народното събрание по случая с двамата избягали престъпници от Централния софийски затвор.

ВЪЗДУХЪТ В ПЛОВДИВ Е НАЙ-МРЪСЕН

Пловдив е рекордьорът по замърсяване на въздуха с фини прахови частици. Това сочат данните на гражданска организация от доброволци, които измерват чистотата на въздуха в страната - Airbg.info.

МВР ИМАЛО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГОТВЕНОТО БЯГСТВО ОТ ЗАТВОРА ОТ МИНАЛОТО ЛЯТО, ВЗЕЛО МЕРКИ

Имахме оперативна информация от миналото лято за готвено бягство на лицето Владимир Стефанов Пелов и бяха предприети необходимите мерки, но за жалост се случи така, че той сега избяга от затвора. Това заяви от парламентарната трибуна вътрешният министър Валентин Радев.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: КЕВР ПОЛУЧИ ПОВЕЧЕ ПРАВОМОЩИЯ ПО СДЕЛКИ С ЕРП-ТА

Без реално противопоставяне премина гласуването на първо четене на новите промени в Закона за енергетиката.

НОВИ ПРАВИЛА МОЖЕ ДА ОСТАВЯТ ПОЛОВИНАТА ОТ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ БЕЗ ПЕНСИИ

Седмица преди обявения национален протест на хората с увреждания срещу предложената от държавата концепция за реформа в медицинската експертиза, здравното министерство предложи първия нормативен акт, свързан с нея.

ЕКАТЕРИНА БОНЧЕВА: ПРОФ. КРЪСТВЕА ИМА ГОЛЯМ ШАНС ДА ПОМОГНЕ НА СЕБЕ СИ, КАТО РАЗКАЖЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО

Има един световен заговор на МОСАД, ЦРУ и ДС... За да бъде отклонена евроориентацията на България, трябва да бъде произведен този скандал. Това заяви в интервю за bTV членът на Комисията по досиетата Екатерина Бончева в коментар за случая с проф. Юлия Кръстева, за която се разбра, че е сътрудничила на Държавна сигурност.

КАКВО СЕ РАЗБРАХА ЗА СИРИЯ РУХАНИ, ПУТИН И ЕРДОГАН?

В обща декларация в сряда, обнародвана след тристранната среща в турската столица Анкара между президентите на Турция, Иран и Русия Реджеп Таийп Ердоган, Хасан Рухани и Владимир Путин, бе подчертана общата решимост за противопоставяне на сепаратизма, както и използването на тероризма като извинение за промяна в Сирия, предава Anadolu Agency.

РУСИЯ ИСКА СРЕЩА В ООН ЗАРАДИ СКРИПАЛ

Русия поиска среща на Съвета за сигурност на ООН в четвъртък за обсъждане на британските обвинения, че Москва е използвала химически агент срещу бившия руски агент Сергей Скрипал в Англия през март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com