Новините: Най-важното за деня, 5 август

5588
Новините: Най-важното за деня, 5 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

БОЙКО БОРИСОВ СПРЯ ЗАБРАНАТА ЗА СТРОИТЕЛСТВО И ЗЕМЕДЕЛИЕ В ЗАЩИТЕНА ЗОНА "КАЛИАКРА"

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Нено Димов да спре изпълнението на заповедта, с която се забраняват всякакви дейности в териториите в района на Балчик, Каварна и Шабла, попадащи в „Натура 2000“. Това стана, след като жители на Каварна, Балчик и Шабла излязоха на протест срещу забраните за земеделие в района върху имотите им. Министър-председателят възложи на министър Димов и екипа му утре да проведат среща с кметовете на трите общини и с представители на инициативните комитети, за да бъде обсъдена ситуацията

ПОЖАР ИЗПЕПЕЛИ КЪЩИ В МОНТАНСКОТО СЕЛО САВОТИН, НЯМА ПОСТРАДАЛИ

Вследствие на големите жеги възникнаха два по-големи пожара в страната. Пожар изпепели къщи в монтанското село Савотин, който по-късно бе локализиран. Сигнал за възникналият пожар в иглолистна гора между селата Изворище, Миролюбово и Баново е подаден днес малко след 12.35 часа. Министър-председателят Бойко Борисов нареди да се включи и хеликоптер в гасенето му.

ЗАГРАДИХА ГРАДИНКАТА В "СТРЕЛБИЩЕ", КЪДЕТО СЕ ГОТВИ СТРОЕЖ НА НЕБОСТЪРГАЧ

Жители на столичния квартал "Стрелбище" се събраха в градинката на при кръстовището на булевардите "България и "Петко Тодоров", предаде репортер на Actualno.com. Причина за това е, че половината градинка откъм двата булеварда е заградена с телена ограда. Градинката е получена чрез заменка от фирма НИКМИ - когато кмет на София е Бойко Борисов, която е собственик на терена и която от 10 години опитва да реализира строеж на 43-етажен небостъргач.

САЩ ПИСМЕНО ПОТВЪРДИХА, ЧЕ СЕ ОТТЕГЛЯТ ОТ СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА КЛИМАТА

Новините: Най-важното за деня, 4 август

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюл...

САЩ изпратиха в ООН писмено потвърждение на намерението си да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата, но ще продължат да участват в международните преговори, съобщи Държавният департамент в изявление, цитирано от Франс прес. Вашингтон ще участва например в следващата годишна конференция на ООН по въпросите на климата през ноември в германския град Бон.

АНГЕЛКОВА: ОТ ЯНУАРИ ДО ЮНИ ИМАМЕ НАД 3,3 МЛН. ЧУЖДЕСТРАННИ ТУРИСТИ

От януари до юни имаме над 3 млн. и 300 хил. чуждестранни туристи, което прави около 8 % ръст. Според нея това на фона на изключително успешната миналогодишна 2016 г. е много добър успех. По думите й за област Бургас има положителен тренд в ръста, както на туристите, така и на приходите.

БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ВАДЯТ ПО-ЕВТИНО И ЛЕСНО ВРЕМЕНЕН ПАСПОРТ В ЧУЖБИНА

Таксата за издаване на временен български паспорт в чужбина ще бъде намалена с една четвърт, а досегът на гражданите с бюрокрацията – облекчен. Това предвижда проект за постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com