Ангелкова: От януари до юни имаме над 3,3 млн. чуждестранни туристи

1731
Ангелкова: От януари до юни имаме над 3,3 млн. чуждестранни туристи
Снимка: БГНЕС

"Сигнализирали сме прокуратурата за нарушения по плажовете „Панорама“, „Кабакум-централен“ и „Обзор-мотела", това каза пред журналисти министър на туризма Николина Ангелкова преди дискусията „За по-чист морски туризъм".

Във връзка с това има ли нови нарушение по плажовете и какви са констатациите на министерството, Ангелкова заяви: „Става дума за стари нарушения, по които установяваме, че не се прави нищо по отстраняването им.“

Ангелкова прекратява договора на концесионера на плажа в Лозенец

Министерството на туризма ще прекрати договора за наем на морски плаж „село Лозенец“, Община Царево, Област Бургас, считано...

„Знаете за плажовете „Панорама“ и „Кабакум-централен“. Това лято там се натъкваме на много „иновативни“ нарушения. И двата плажа бяха обявени за неохраняеми, има проведени търгове за отдаване под наем, има вече избрани изпълнители. За плажа „Панорама“ е избран стария изпълнител, но отказва да сключи договор, а същевременно използва плажа. Сигнализирали сме и прокуратурата, община Варна и РЗИ, за да могат да се премахнат обектите, както и „Морска администрация“, защото има нерегламентирано ползване на водни коридори“, обясни Ангелкова, предаде "Фокус".

По думите й същият случай, само че с малко по-различен нюанс е на „Кабакум-централен“. „Старият наемател не отстъпва владението, независимо от сигналите, които се изпращали до общината и РЗИ, там също сме сигнализирали прокуратурата, защото има извършени незаконосъобразни действия. Съответно трябва да се предприемат мерки. Следим стриктно тези случаи“ добави тя.

„На плажа в с. Лозенец предстои да прекратим договора по взаимно съгласие с наемателя. Там се установи разминаване на кадастралните карти, предстои ново заснемане. Забранихме изграждане на заведения, предстои да прекратим договора от 1 октомври, защото е заложено, че до 30 септември нямаме право“, подчерта министърът на туризма.

Също така тя заяви, че от януари до юни имаме над 3 млн. и 300 хил. чуждестранни туристи, което прави около 8 % ръст.  

Ангелкова: С промените в Закона за туризма ще се намали административната тежест върху бизнеса

С промените в Закона за туризма ще се намали административната тежест върху бизнеса. Това каза в Троян министърът на туризма Николина А...

Според нея това на фона на изключително успешната миналогодишна 2016 г. е много добър успех. По думите й за област Бургас има положителен тренд в ръста, както на туристите, така и на приходите. „Има около 340 хил. чуждестранни туристи, които са посетили област Бургас за първите месеци от януари до май месец, което е 3 % ръст и над 20 млн. лв. приходи само от нощувки, което е 2 % ръст“, каза Ангелкова. Тя обърна внимание, че морският туризъм формира повече от 70 % от приходите от туризъм на годишна база в страната. Ангелкова припомни, че само за миналата година от май до октомври месец имаме над 6 млн. и половина чуждестранни туристи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика